OMV-PETROM a fost trimis în judecată pentru ucidere din culpă, după ce, în urmă cu doi ani, un copil de 9 ani şi-a găsit sfârşitul lângă o conductă a societăţii din judeţul Prahova. Astăzi, la doi ani după tragedie, sondele din Prahova sunt în continuare nesecurizate.

Embed:

Deşi au trecut doi ani de la tragedie, multe lucruri nu s-au schimbat. Doar sonda unde s-a petrecut incidentul a fost încercuită cu un gard înalt de doi, trei metri. Însă, în România există mii de sonde.

De exemplu, o sondă din Ariceşti, Prahova, este situată la câţiva zeci de metri de o şcoală şi doar un gard de aproximativ o jumătate de metru îi desparte pe curioşi de această instalaţie.

Procurorii susţin că tragedia nu s-a întâmplat în zona împrejmuită, ci la beciul sondei unde o instalaţie pompează petrolul care este scos din pământ, iar acest ţiţei ajunge prin intermediul unei conducte în rafinărie. Acolo există aceste emanaţii care au ucis copilul în vârstă de 9 ani.

Reprezentanţii companiei OMV spuneau că îşi vor revizui toate politicile pentru a se asigura că astfel de tragedii nu se vor repeta.

Pe lângă dauna de 1 milion de euro cerută de părinţii victimei în istanţă, localnicii vor să facă petiţii la toate instituţiile care pot să intervină pentru ca pericolul să fie eliminat.  

Urmăreşte Digi24.ro şi pe FACEBOOK şi TWITTER!

COMENTEAZA!