Lider al mafiei ruse, prins la București. Membrii rețelei aveau rangul tatuat pe piele

Data publicării:
tatuaj pe genunchi

Ivan Guşan are 42 de ani şi este cunoscut drept unul dintre liderii unei oganiţii mafiote rusești.

Rețeaua din România numără peste 30 de persoane. Toţi se pregăteau, cred anchetatorii, ca în următoarele luni să racoleze noi membri. Astfel că în această dimineaţă ei au fost ridicaţi de mascați și polițiști de frontieră.

Ivan Guşan ar fi condus organizaţia Patron, parte a grupării mafiote care a luat fiinţă în 1917 în închisorile din Rusia. Membrii acesteia recrutau deţinuţi pe care, mai apoi, îi transformau în locotenenţi loiali. Doar cei mai duri, cu cele mai mari pedepse intrau în clan. Fiecare individ îşi purta statutul şi poziţia în ierarhia clanului tatuate pe piele.

Niciun deţinut nu îndrăznea să provoace un membru al grupării care avea tatuate stele pe genunchi. Tatuajul respectiv simbolizează că purtătorii lui nu îngenunchiază în faţa nimănui, deci vor face totul să-şi distrugă adversarii. Dacă stelele erau tatuate pe piept, atunci, acel membru al clanului trebuia urmat de ceilalţi. Această grupare are şi un cod de onoare. Cine îl încălca era adus în faţa judecăţii mafiote. Mulţi deţinuţi care au cooperat cu gardienii sau cu procuratura au fost găsiţi morţi, de mâna confraţilor din clan.

Liderii grupării au fost încoronaţi la Moscova de confraţii lor în cadrul unei ceremonii aproape mistice. Aşa a ajuns Ivan Guşan unul din cei cinci şefi ai organizaţiei mafiote ruse. Lui i se supuneau membrii clanului din România, Serbia, Moldova şi Ucraina. El a fost acuzat de furt, extorcare de bani şi înfiinţare de organizaţii mafiote ilegale. Rând pe rând, însă, Guşan a scăpat basma curată. Gruparea mafiotă din care ar face parte este suspectată de procurori de crime şi fapte de o cruzime incredibilă. În România, singurul lider din lume rămas liber a fost ridicat însă pentru evaziune fiscală. Contrabanda cu ţigări aducea venituri organizaţiei de milioane de euro anual.

Alături de Ivan Guşan au mai fost reţinuţi şi Constantin Vărzari şi Boris Olan, ambii membrii cunoscuţi ai organizaţiei.

Poliţiştii au confiscat astăzi 11 maşini de lux şi o cantitate enormă de ţigări de contrabandă care aparţineau interlopilor.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri