Liviu Dragnea: Sunt discuții privind trecerea a 33% din portul Constanța la autoritățile locale

Data publicării:
liviu dragnea RESIZE -Mediafax Foto-Gabriel Petrescu-2

 

„Proiect nu există. Există o discuţie mai veche şi o solicitare a autorităţilor locale din Constanţa. Primăria Constanţa, Consiliul Local Constanţa are deja 20% sau 22% şi există o solicitare a autorităţilor locale din Constanţa ca acest procent să ajungă la treizeci şi ceva la sută, în aşa fel încât acolo să fie o treime autoritatea locală, o treime autoritatea centrală şi o treime acţionari privaţi, în condiţiile în care deja Fondul Proprietatea are 20%", a spus Liviu Dragnea, relatează Mediafax.

„Deci, există o discuţie, dar un proiect efectiv la nivelul Guvernului, până la această oră, nu s-a realizat", a adăugat vicepremierul.

Întrebat care ar fi argumentele pentru a care autoritatea locală ar trebui să preia acest pachet de acţiuni, Dragnea a invocat faptul că aşa se întâmplă şi în cazul altor porturi importante, al arătând că veniturile la bugetul local ar creşte, ceea ce ar genera finanţare pentru proiectele din zonă.

„Întrebarea se poate pune şi invers: care sunt argumentele să nu ia autoritatea locală acest pachet de acţiuni? Pentru că, în general, majoritatea porturilor importante din Europa şi nu numai, autoritatea locală are un procent important. În condiţiile în care există un procent mai mare de acţiuni, veniturile pe care le realizează Consiliul Local sunt mai mari şi asta înseamnă că pot realiza pentru comunitatea locală mai multe proiecte, să le facă oamenilor viaţa mai bună", a mai spus Liviu Dragnea.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri