„Lovitură de teatru” la Nottara. Pierde şi al doilea sediu

Data publicării:
teatru

Cu bagajele făcute, actorii teatrului Nottara se pregăteau să se mute în noul sediu promis de ARCUB. Numai că lucrurile nu au mers conform planului.

De o lună și jumătate discutăm cu ARCUB plecarea noastră temporară, astfel încât sediul să devină acela după plecarea noastră pentru consolidare. Doar că lovitură de teatru, că suntem la teatru, în 29 decembrie, surpriză - a răsărit o bulină roșie și pe clădirea ARCUB din Batiștei 14”, spune Marinela Ţepuş, managerul Teatrului Nottara.

Directorul ARCUB a aflat abia acum o săptămână că instituţia este într-o clădire al cărei risc seismic a crescut, deci trebuie evacuată pentru consolidare. Aşa a arătat rezultatul unui studiu pentru viitoare lucrări de consolidare.

„În 2006 făceam studiul de risc seismic care spunea, e adevărat, la momentul acela că clădirea din Batiştei este de risc seismic 2. Ceea ce am ştiut până pe data de 29 decembrie când mi-au venit rezultatele unui alt studiu de fezabilitate. Nu am cum să scot studii din mâneci. Inginerul care şi-a asumat această poveste şi a semnat şi a ştampilat are responsabilitatea acestui studiu”, a spus Mihaela Păun, directorul ARCUB.

Aproximativ 30 de piese de teatru sunt în programul teatrului Nottara în acest moment, toate cu decoruri diferite care trebuie transportate acum în sălile care vor găzdui viitoarele spectacole.

Noi am sperat să ne mutăm în ARCUB. Acestea sunt bagajele noastre. Ar fi trebuit să le luăm cu noi dacă am fi administrat acea clădire. Acum nu putem decât să cerem clemență să rămână această sală până la consolidare măcar ca depozit. Și când jucăm, sigur vom închiria mașini și vom duce decorul acolo unde trebuie să jucăm”, mai spune Marinela Ţepuş.

Actorii se tem că în această perioadă îşi vor pierde o parte din publicul fidel.

Ne aflăm într-o situație specială și anume într-un teatru. Teatru care cu greu și cu multă muncă și-a făcut un anume public. Public care învăța drumul către teatrul lui preferat”, spune Ion Haiduc, actor.

Alexandru Ichim, purtătorul de cuvânt al Primăriei Capitalei spune că „primăria Muncipiului București a iniţiat deja o discuţie cu reprezentanţii Teatrului Elisabeta ca şi variantă pentru mutarea Teatrului Nottara”.

Până la rezolvarea problemei, conducerea teatrului a semnat un acord cu Cercul Mililtar Naţional din Capitală care va găzdui două spectacole pe săptămână. În plus, o dată pe lună, publicul Nottara va avea ocazia să îşi vadă actorii preferaţi pe scena Palatului Cotroceni.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri