MAE: Zborurile dinspre și către aeroporturile din Grecia, anulate joi

Data publicării:
steag drapel grecia - gettyimages crop-1

Foto: Gulliver/Getty Images

Federația sindicală a funcționarilor din aviația civilă elenă a decis să se alăture grevei generale de 24 ore, convocate pentru ziua de joi, 7 aprilie, de către federația sindicatelor din sectorul public”, precizează MAE.

Sursa citată menționează, însă, că va fi în continuare asigurat tranzitul aeronavelor comerciale și militare care traversează FIR Atena — Makedonia. De asemenea, vor fi asigurate serviciile legate de: exercițiile militare programate, navele în situație de urgență, zborurile medicale, zborurile în care se deplasează șefi de stat și de guvern, zborurile pentru situații de urgență, asistența necesară și asigurarea funcționării neîntrerupte a frecvențelor de alertă, instalațiilor de serviciu și prevenirii incidentelor de zbor.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea site-ului instituției și reamintește că cetățenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziție aplicația „Călătorește în siguranță” cu informații, sfaturi de călătorie și posibilitatea de a fi alertați, în cazul în care apar situații speciale.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri