Mascații patrulează înarmați pe străzi. Reacţiile oamenilor

Data publicării:
mascati 1

Bucureşti, Piaţa Naţiunilor Unite. Trupele speciale ale Poliţiei Capitalei se pregătesc de misiune. Astăzi nu fac percheziţii la vreo grupare interlopă şi nici nu intervin după un scandal între clanuri.

Și da, armele sunt încărcate şi pot să fie folosite dacă e nevoie. Ofiţerii serviciului de acţiuni speciale au ieşit pe stradă pentru ca bucureştenii, şi nu numai, să se simtă mai în siguranţă. Mascaţii poliţiei o să fie în toate locurile aglomerate din ţară.

Piaţa Obor. Oamenii intră şi ies de la metrou. Privirile lor sunt atrase de alţi ofiţeri în costum de camuflaj. Însemnele cu POLIŢIA, dar mai ales armele automate se văd de la distanţă. Nimeni nu e obişnuit cu o aşa imagine. O doamnă se apropie de doi ofițeri, le zâmbeşte şi le spune că se bucură să-i vadă pe stradă.

E înspăimântător să ai nevoie de prezenţa lor. Dar atunci când sunt probleme, aşa cum au fost cu atentatele de la Paris, ai nevoie să-i vezi la metrou sau în gări. Unii oameni se simt mai bine aşa”, comentează, în engleză, un bărbat.

„Să fim puţin serioşi. Nu putem să folosim arme de luptă, pistol şi mitralieră în oraş. Bate un kilometru glonţul. Faptul ca sunt vizibili nu înseamnă că riscurile scad. Nu pot să fie peste tot”, este de părere un alt bărbat.

„Toate structurile poliţiei sunt pe stradă în acest moment pentru un climat de ordine şi siguranţă publică, prevenire de evenimente grave şi salvarea de vieţi”, explică Georgian Drăgan, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Române.

Nu doar mascaţii poliţiei vor sta înarmaţi pe străzi. La metrou, în gări, în parcuri şi în pieţe vor patrula cu aceleaşi arme de foc şi unităţile de elită ale jandarmeriei. Trupele speciale vor avea astfel de misiuni cel puţin până în a doua zi de Paşte.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri