Avertizare meteo. COD GALBEN de ploi în 11 judeţe

Data publicării:
frig si ploaie - 6087214-Mediafax Foto-Octav Ganea-2

ACTUALIZARE 10.30. Meteorologii au emis o avertizare cod galben de ploi însemnate cantitativ începând de astăzi de la ora 11.00 până mâine la ora 9.00.

Astfel, luni şi în noaptea de luni spre marţi, în sudul Banatului, zona Carpaţilor Occidentali, Maramureş şi nordul Moldovei va ploua şi se vor cumula cantităţi de apă ce vor depăşi local 20...25 l/mp şi izolat 40...50 l/mp.

Totodată, de marţi dimineaţă până miercuri la ora 6.00, va fi în vigoare o informare meteorologică privind ploi însemnate cantitativ, intensificări ale vântului şi răcire accentuată.

Astfel, marţi, 23 septembrie şi în noaptea de marţi spre miercuri, va ploua pe arii extinse în
sud-estul ţării şi în zona montană.

Cantităţile de apă vor depăşi local 20...25 l/mp şi izolat 30...40 l/mp. Vântul se va intensifica mai ales în regiunile extracarpatice şi la munte, unde vor fi rafale de 60-70 km/h, iar temperatura aerului va scădea accentuat în toate regiunile.

În zona montană înaltă, izolat şi trecător, precipitaţiile vor fi mixte.


Deocamdată, astăzi, aversele vor continua în regiunile centrale, vestice şi nordice, unde cantităţile de apă vor depăşi, izolat, 40 de litri pe metru pătrat. În rest, din când în când apare soarele şi va ploua local. Vântul se va intensifica în mare parte din ţară, în special în sud, în sud-est şi la munte. Temperatura aerului va scădea puţin în regiunile intracarpatice, iar la amiază, vor fi maxime de la 16 grade în Dealurile de Vest, până la 28 de grade în sudul Munteniei.

INFORMARE METEO. Ploile se întorc în zonele deja lovite de inundații

Primele semne de toamnă: temperaturi scăzute și ploi. Prognoza pentru următoarele două săptămâni

În Capitală va fi o zi plăcută, iar condiţiile de ploaie cresc după lăsarea serii, când şi vântul prinde putere. Temperatura maximă, mai ridicată decât normalul perioadei, se va situa în jurul valorii de 27 de grade. Presiunea aeruului continuă să scadă.

Mâine, vremea se răceşte accentuat în toată ţara.

Astfel, maximele nu mai trec de 19 grade în nicio regiune, iar cel mai frig va fi în depresiuni, unde vor fi cel mult 12 grade.

Temporar va ploua în toată ţara, mai abundent în sud-est şi la munte, iar vântul va fi alert, în special în regiunile extracarpatice. Mijlocul săptămânii aduce ploi mai puţine, dar atmosfera se păstrează rece.

Ziua vor fi între 11 şi 21 de grade, iar noaptea între minus 3 şi 12 grade. Totodată, vântul rămâne alert şi miercuri, apoi slăbeşte în intensitate.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri