Magistrala 5 de metrou, în curs de execuţie pe tronsonul Râul Doamnei - Eroilor, se va opri la staţia Iancului şi nu va mai fi construită până în zona Pantelimon, aşa cum prevedea proiectul iniţial, a declarat, marţi, secretarul de stat în ministerul Fondurilor Europene, Emanoil Dascălu, într-o conferinţă privind infrastructura, informează News.ro.

Magistrala 5 de metrou va lega cartierul Drumul Taberei, unul dintre cele mai mari ale Capitalei, de centrul oraşului. În planurile iniţiale, în a doua fază a proiectului, magistrala ar fi continuat până în cartierul Pantelimon.

„S-a refăcut linia de tramvai care leagă Piaţa Iancului de Pantelimon, motiv pentru care Magistrala 5 se va opri la staţia Iancului, nu va mai cuprinde şi partea a doua. Primăria nu are interes”, a spus Dascălu.

În legătură cu Magistrala 6 de metrou, programată să lege Capitala de aeroportul Henri Coandă din Otopeni, secretarul de stat a dat asigurări că există finanţare suficientă. 

La finalul lunii februarie, ministrul Transporturilor, Dan Marian Costescu, a declarat că linia de metrou spre aeroportul Otopeni va fi gata, conform calculelor actuale, în anul 2021, dacă licitaţiile sunt lansate la finalul acestui an.

Însă într-un scenariu optimist, magistrala ar putea fi terminată până la Campionatul European de fotbal din 2020, competiţie la care Bucureştiul va găzdui patru meciuri.

Urmăreşte Digi24.ro şi pe FACEBOOK şi TWITTER!

COMENTEAZA!