Mai bine fermieri la sat, decât angajați la oraș

Data publicării:
cascaval roti GettyImages-80442680

George şi Larisa Hoţopan s-au mutat în această vară într-un sat aflat la poalele munţilor Bihorului. Au găsit acest mic colţ de rai în timpul drumeţiilor pe care le-au făcut în zonă şi nu a durat mult până când şi-au cumpărat o casă veche de peste de 50 de ani.

Am prins drag de natură, de viaţa la ţară şi în urmă cu patru luni ne-am decis să ne luăm o casă aici. Nu avem bunici aici, dar e frumos, viaţa la ţară, natura, timpul încetineşte, e altfel decât agitaţia, stresul de la oraş”, povestește George Hoţopan.

Cuplul a pus pe picioare şi o mică afacere cu fructe şi legume, culese din grădina proprie.

„Încercăm să combinăm tradiţionalul cu modernul, cum alţii în pictură sau în sculptură încearcă să combine, noi încercăm în borcane”, mai spune George Hoţopan.

O reţetă de succes a descoperit şi Joaquim Rueda, originar din Spania. Acum zece ani a cunoscut-o pe actuala sa soţie, originară din România, şi a decis să se mute la noi. Cei doi s-au stabilit tot la poalele munţilor Bihorului şi au, de asemenea, propria afacere.

E o ţară minunată, cu nişte bogăţii nelimitate, pe care oamenii nu le apreciază. Întrebarea nu e de ce am venit eu aici. Întrebarea este de ce pleacă românii având o ţară ca asta?”, spune Joaquim Rueda.

„Facem tot felul de caşcavaluri, de brânzeturi maturate, cu mai multe condimente, cu ardei iute, cu mărar, cu chimen, în unsoare”, mai spune spaniolul.

Produsele celor două familii ajung pe mesele clienţilor de la oraş, datorită unei asociaţii care le promovează atât pe internet, cât şi la târgurile de profil.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri