Marian Godină, ironii despre protestele din închisori: Camerele vor fi spaţioase, paturile vor fi amplasate pe mijloc, nimeni să nu poată dormi cu fundul la perete

Data publicării:
godina 2

 

Simțindu-se vizați de scandările deținuților care au protestat ieri strigând "Hoții! Hoții! Hoții!", mai mulți aleși ai poporului au gândit un set de legi care să ducă la îmbunătățirea condițiilor din penitenciare. Astfel, toate celulele vor avea acces gratuit la wi-fi, vor fi dotate cu cabine de duș cu hidro masaj, iar camerele vor fi atât de spațioase încât toate paturile vor fi amplasate în mijloc, pentru ca nimeni să nu poată dormi cu fundul la perete. De asemenea, deținuții vor primi o soldă lunară echivalentă cu salariul minim pe economie și țigările vor fi la discreție, alături de alcool. Nu vor lipsi sălile de forță dotate cu aparate profesionale de ultimă generație, unde deținuții să-și poată lucra musculatura, atât de necesară în viitorul lor de oameni liberi.

Pentru a evita infecțiile de piele, vor fi înființate saloane de tatuaje unde prizonierii vor putea alege din mii de modele multicolore. Totodată, fiecare deținut va primi câte un abonament de telefonie mobilă, însă doar cu 100 de minute naționale, asta din lipsă de fonduri.

"Da, e ceva mai bine acum, însă încă mai e probleme de remediat. Ce să fac eu cu decât 100 de minute naționale? Că ălea într-o zi le consum pe metoda accidentul și poate mai prind și o zi fără bulan în care nu pică niciun urs. Dacă ne dădea nelimitat era gest, dar așa...e urât, frate!" a declarat Mihăiță Zbârnă, condamnat pentru înșelăciune.

Până și gardienii sunt mulțumiți de noile condiții.

"Acum e bun tare, putem sta mult mai relaxați, nu numai că nu mai încuiem ușile, nici măcar nu le închidem, deținuții le închid singuri ca să nu le iasă aerul condiționat din celulă, că la noi pe sector nu avem. Eu lucrez aici de vreo 20 de ani, le-am mai băgat câte-un telefon pe cameră, așa pe neveu, dar acum, de ziua mea, am fost surprins când un deținut mi-a făcut el mie cadou un smartphone." a relatat Cosmin Virgilențiu, gardian cu experiență.

Ca totul să fie și mai frumos, ministrul justiției, doamna Virginia Amnistia Grațiela a anunțat că toți deținuții cu pedepse mai mici de cinci ani vor fi grațiați, fapt ce a dus însă la un nou val de proteste din partea deținuților, aceștia scandând de această dată:

"Noi d-aicia nu plecăăăăm, nu plecăăăm acasăăă!", a scris Marian Godină pe pagina de Facebook.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri