Jucătorii unor echipe din cele mai puternice campionate de fotbal din Europa îmbracă tricouri şi şorturi produse la Mârşa! Zilnic, de aici pleacă la export zeci de mii de echipamente spotive personalizate. Mărfurile produse la noi sunt de două ori mai ieftine, iar calitatea este ireproşabilă. Acestea sunt purtate în competiţii de fotbalişti de top, cu salarii de milioane de euro.

Embed:

La fabrica din Mârşa, judeţul Sibiu, 80 de angajate lucrează de zor să termine 5.000 de tricouri şi şorturi personalizate, pentru export.

De mai bine de 15 ani, cluburi cu renume precum Twente Enschede, F.C. Koln sau Aston Villa cumpără echipamente produse în Sibiu. La fel fac și echipe românești precum Steaua, Concordia Chiajna sau Pandurii Târgu Jiu.

„Sunt contacte foarte bune cu Germania, cu Olanda, cu Austria, cu Franţa. Avem site-uri în Franţa de pe care primim deja comenzi. Echipamentele sunt personalizate, imprimate, brodate exact după preferinţele clientului. Tehnologia este de ultimă oră”, spune Alexandru Bălan, proprietarul fabricii de textile din Mârşa.

Nu doar sportivii apreciază astfel de echipamente, ci şi suporterii. Din portofoliul textiliştilor sibieni fac parte fanii unor echipe ca Real Madrid, Manchester United sau Juventus Torino, care comandă fanioane, fulare sau pălării.

Comenzile vin şi din alte discipline sportive, cum sunt ciclismul sau schiul. Iarna, şcolile de schi din Austria şi Germania comandă de la Sibiu veste şi costume de schi pentru instructorii şi elevii lor.

În medie, un echipament produs aici costă 100 de lei. Acest preţ poate însă să crească în funcţie de materialele textile alese de clienţi.

Urmăreşte Digi24.ro şi pe FACEBOOK şi TWITTER!

COMENTEAZA!