România a fost ţinta atacurilor cibernetice. O spune ministrul Comunicaţiilor, Marius Bostan, ca un argument pentru nevoia adoptării unei noi legi din pachetul Big Brother, care vizează infrastructurile de internet.

Embed:

Ministerul Comunicaţiilor a lansat în dezbatere proiectul legii securităţii cibernetice după ce, în urmă cu un an, Curtea Constituţională a declarat legea neconformă cu Constituţia. Judecătorii au apreciat că actul normativ încalcă dreptul la viaţă intimă, familială şi privată a cetăţenilor şi secretul corespondenţei. Ministrul susţine că toate criticile aduse de Curte au fost eliminate acum. Documentul va intra în dezbatere parlamentară.

România, în ultimul timp, trebuie să spunem că a fost ţinta atacurilor şi aceste atacuri, pentru a da o forţă mai mare de răspuns, e nevoie de o astfel de lege. Această lege se referă nu la datele personale, este vorba de o lege a securităţii care crează şi dă responsabilităţi deţinătorilor de infrastructuri pentru a nu fi folosite aceste infrastructuri de posibili atacatori şi creează un cadru care aduce mai multă siguranţă, deci cetăţenii nu au de ce să se teamă,” spune Marius Bostan, ministrul Comunicaţiilor.

Urmăreşte Digi24.ro şi pe FACEBOOK şi TWITTER!

COMENTEAZA!