Mărturia rezidentului care se afla lângă chirurgul electrocutat în sala de operații

Data publicării:
medici chiururgi operatie - GettyImages-71204760-2

Chirurgul Marian Stamate a ajuns din medic pacient în doar câteva clipe. Doctorul opera un bolnav când bisturiul electric a făcut flamă. Şocul electric a fost atât de mare încât şi medicul rezident care asista la operaţie a suferit arsuri.

„S-a auzit un pocnet puternic, m-a ars si pe mine cu o schijă ceva de la cablu. Domnul doctor s-a curentat, a tresărit și a trebuit să se așeze”, a spus medicul rezident Alexandra Chirilă.

Chirugul nu a mai putut termina operaţia. Un alt medic a venit în sală şi a terminat intervenţia. Acum chirurgul şi pacientul său au ajuns colegi de salon la Terapie Intensivă.

Pacientul este într-un pat din Terapie Intensivă care este lângă mine. Deci suntem unul lângă celălalt. A avut fenomene importante cardiace. Aritmii induse electric”, a explicat medicul rănit referitor la pacientul său.

Chirugul spune că nu este prima dată când viaţa i-a fost pusă în pericol în timpul unei operaţii.

Acum două luni, două luni şi jumătate am fost electrocutat în aceeaşi manieră, dar un şoc electric mult mai grav. Astăzi am comunicat, de asemenea, telefonic prin secretariatul managerial, iar managerul spitalului a refuzat să vină să constate direct situaţia din blocul oprator şi din Terapie Intensivă. Este o dovadă de incompetenţă managerială profundă şi de rea credinţă şi de dezinteres faţă de viaţa pacienţilor şi de viaţa personalului medical”, a spus Marian Stamate.

De cealaltă parte, managerul Spitalului spune că după incidentul de acum două luni aparatul a fost schimbat , iar cel folosit acum are toate avizele necesare.

Cei care verifică dacă funcţionează normal care sunt firma de mentenanţă şi de service care au cosntatat că unele dintre aparatele lor nu sunt în regulă, în parametri normali. Ne-au adus unul la schimb care avea toate documentele si acesta este aparatul respectiv. Aparatul a fost sigilat și a fost scos din uz. Nu se va mai utiliza acest aparat”, a declarat managerul Spitalului Colțea.

Acum, în spital a început o anchetă. Se verifică dacă aparatul este defect sau ar putea fi vorba despre o problemă la instalaţia electrică. Verificări fac şi ITM-ul şi Administraţia Spitalelor, instituţii în subordinea căreia se află spitalul Colţea.

Citiți și:
Medic de la Spitalul Colțea, electrocutat a doua oară: „E o dovadă de o incompetență managerială profundă”
Medici electrocutați în sala de operație. Dr. Florin Chirculescu: „Este o problemă de finanțare”

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri