Măsuri de securitate speciale pentru vizita lui Joe Biden. Jurnaliştii au fost verificaţi dacă şi-au plătit amenzile

Data publicării:
SecuritateJandarm

Jurnaliştii acreditaţi au fost şi ei verificaţi, inclusiv asupra cazierului şi a amenzilor neplătite.

Mai mult decât atât, toţi jurnaliştii care l-au filmat şi fotografiat pe Joe Biden au fost în vizorul lunetiştilor. Pentru acreditarea presei s-au implicat inclusiv ofiţeri din Serviciul Secret american, aceştia spunând că niciun cameraman sau reporter cu cazier sau amenzi neplătite nu va fi lăsat în apropierea oficialului american.

După aterizare, prima oprire a lui Joe Biden a avut loc la Baza 90 Transport Aerian a Forțelor Aeriene Române. Aici, acelaşi protocol de securitate. Cei aproximativ 60 de jurnalişti prezenţi au fost verificaţi cu trei ore înainte. De asemenea, au fost verificate inclusiv echipamentele de transmisie.

Pe drumul pe care s-a deplasat vicepreşedintele american, măsurile de securitate au fost drastice. Ofiţeri SPP s-au aflat la toate intersecţiile de pe traseu, inclusiv pe pasarelele care traversează şoseaua. Traseul, de la aeroport până la întâlnirile cu preşedintele Traian Băsescu şi premierul Victor Ponta, este supravegheat şi din satelit.

Reporterii Digi24 au transmis din câteva locuri transformate în puncte de comandă, iar în momentul în care maşina a oprit lângă trasul securizat, au apărut ofiţerii SPP. După câteva minute, jurnaliştii Digi24 au fost verificaţi de poliţişti şi jandarmi. Aceştia au verificat actele de identitate, acreditările şi legitimaţiile de presă.

Ofiţerii serviciilor secrete americane au ajuns în Bucureşti cu aproape o lună înaintea lui Joe Biden. Au cerut hărţi, imagini de pe camerele de supraveghere, liste cu potenţiali oameni periculoşi şi acces la orice bază de date a structurilor interne de securitate. De câteva zile, nicio maşină nu mai parchează în apropierea traseului pe care vor merge blindatele demnitarului american.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri