Distracţie înainte de exerciţii: Militarii de pe USS Donald Cook apreciază berea românească

Data publicării:
uss

Militarii de pe nava de război USS Donald Cook şi-au petrecut seara de luni în centrul oraşului Constanţa. Dacă unii dintre ei au ales să joace biliard şi să bea bere românească, alţii au plecat la cumpărături de suveniruri. Toţi au avut însă numai cuvinte de laudă despre ţara noastră.

Soldaţii americani au jucat biliard, au mâncat pizza, au băut bere românească şi au socializat cu cei din bar:

Sunt locuri frumoase, fete frumoase, ne distrăm cu adevărat.

Îmi place aici. Nu am văzut prea multe deocamdată, mi-ar plăcea să văd şi restul ţării. Poate, în curând, Bucureştiul. Mama mea s-a născut în România, a trăit aici 18 ani şi apoi s-a mutat în America.

Militarii au ţinut să transmită şi un mesaj ţării-gazdă: Te iubesc, România!

Marţi, prima zi de exerciţii

După distracţie, începe munca, mai exact exerciţiile militare desfăşurate alături de soldaţii români. Marinarii vor face trageri cu armament real, exerciţii de apărare aeriană, luptă de suprafaţă şi luptă sub apă. Simulările au loc în apele teritoriale ale României şi în apele internaţionale ale Mării Negre.

USS Donald Cook foloseşte o tehnologie computerizată radar gata să urmărească şi să ghideze armamentul pentru a distruge ţinte inamice, cu rachete cu rază mică şi medie de acţiune. La bordul distrugătorului american se află 300 de militari americani.

Nava de război a ajuns în portul românesc după ce a fost mutată din Marea Mediterană în Marea Neagră, în contextul tensiunilor dintre Occident şi Rusia. Pe drum, un avion de vânătoare rus a zburat la joasă altitudine, în mod repetat, deasupra navei. Ajunsă luni la Constanţa, a fost vizitată şi de preşedintele Traian Băsescu.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri