Mini-biblioteci în parc, la Focşani

Data publicării:
biblioteca focsani

Focşănenii au îmbrăţişat rapid iniţiativa celor 15 elevi şi a bibliotecarei. Pasionaţii de lectură îşi dau acum întâlnire în parcul Schuman din Focşani.

Deocamdată, în mini-bibliotecile din parc sunt 40 de volume. Iniţiatorii speră ca numărul de cărţi să crească.

„Noi venim cam la două-trei zile să verificăm ce se întâmplă la căsuţe şi, cu bucurie şi surprindere, am observat că sunt reînnoite cărţile. Mereu apar cărţi noi”, spune Mirela Hanganu, bilbiotecară la Şcoala numărul 7 din Focşani.

O organizaţie neguvernamentală a suportat cheltuielile pentru mini-bibliotecile din parc.

A fost o explozie de bucurie din partea mea, dar şi din partea celorlalţi colegi ai mei. Ştim foarte bine în ce lume trăim, care sunt lacunele acestei lumi şi automat o iniţiativă de genul acesta merită sprijin”, spune Carmen Ion, reprezentantă a unui ONG.

Din cărţi afli cuvinte noi, expresii şi ne ajută pe noi, elevii, foarte mult la şcoală. Au cam uitat ce înseamnă să ţină în mână o carte. Acum este moda cu ţinutul în mână a smartphone-ului”, spune şi Sînziana Georgescu, elevă la Şcoala numărul 7 din Focşani.

Acum orice persoană, când vrea să caute ceva, intră pe net şi, din păcate, lasă cărţile, unde sunt multe informaţii scrise cum trebuie”, consideră şi Petruţ Soare, elev la aceeaşi şcoală.

Aceiaşi elevi au mai creat, de-a lungul vremii, biblioteci în scări de bloc, în gară şi chiar s-au plimbat prin oraş cu o valiză plină cu cărţi.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri