Ministerul de Interne caută 10 piloţi. Care sunt pașii pentru înscriere

Data publicării:
5731868-Mediafax Foto-Mircea Rosca 1

Inspectoratul special de Aviaţie caută oameni tineri, ofiţeri în alte structuri ale ministerului care să să treacă toate testele, iar după un an şi jumătate de cursuri la Şcoala Superioară de Aviaţie, să obţină licenţa.

Totul este gratuit, pentru că Ministerul Transporturilor a pus la bătaie zece burse. Ministrul de Interne va economisi în acest fel penste un milion de euro. Salariul este de aproximativ 1.000 de euro, banii pe care îi primeşte un ofiţer experimentat, dar şi sporuri pentru orele de zbor.

Ştefan are 24 de ani, a absolvit școala militară şi lucrează în sistem de peste un an. E printre primii care s-au înscris. „Dacă voi fi admis, voi reuşi să ajung pilot, voi urma această carieră cu toată inima”, spune acesta.

16 aeronave sunt pregătite oricând pentru decolare. Sunt cei mai buni piloţi pentru care nicio misiune nu este uşoară. Iar misiunile sunt din ce în ce mai dese. Treptat, piloţii şi salvatorii aerieni au ajuns să intervină în toată ţara. Există unităţi speciale de aviaţie în Bucureşti, Tulcea, Iaşi şi Cluj Napoca.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri