Ministrul Agriculturii, Achim Irimescu, a recomandat consumul de produse românești și a dat ca exemplu brânza de Năsal, „o marcă extraordară, printre puţinele mărci de brânzeturi cu mucegai din România”. Pe de altă parte, ministrul speră ca investitorii străini să rămână în România și chiar să facă produse tradiționale românești.

Embed:

„Ne-am dori să consumăm produse românești şi avem multe produse românești de foarte bună calitate, dar având în vedere că ne aflăm pe o piaţă eurpeană, în care companiile europene au venit în România, ne-am dori ca aceste companii europene să producă şi produse româneşti. Avem cazuri concrete - brânza de Năsal, e o marcă extraordară, printre puţinele mărci de brânzeturi cu mucegai din România, care acum câţiva ani a fost abandonată”, a spus ministrul Agriculturii.

E politica celor care investesc în România, au mărcile lor proprii, nu ne putem opune politicii acestor firme, dar ne străduim să promovăm produsele româneşti. Nu ne putem amesteca în politica acestor firme. Singura soluţie e să le oferim condiţii, stimulente pentru a-i face să rămână în România. Ne dorim cu toţii să încurajăm producţia în România de produse agroalimentare”, a adăugat ministrul.

Urmăreşte Digi24.ro şi pe FACEBOOK şi TWITTER!

COMENTEAZA!