Mircea Radulian, la Digi24: „În Galați are loc o descărcare tectonică în avalanșă. Cred că nu va mai dura mult”

Data publicării:
radulian

Senzația mea este că e o descărcare de energie tectonică în avalanșă. Cred că nu va mai dura mult această desfășurare în domino, pentru că zona nu este capabilă de eliberări de energie atât de mari”, a spus Mircea Radulian, la „Jurnalul de seară”.

În momentul în care se produc aceste cutremure, ele descarcă zona respectivă, dar este posibil să încarce o zonă adiacentă. Și atunci, dacă energia este acumulată și în partea adiacentă, aceasta va fi descărcată în continuare”, a explicat directorul științific la INFP.

În ceea ce privește cauzele, Mircea Radulian a fost categoric. „La o asemenea amploare a mișcării seismice, nu putem să punem în discuție efecte datorate ploii sau altor activități din zonă, extracțiile petroliere, de exemplu. Cutremurele sunt, cu siguranță, produse prin mișcări tectonice”, a declarat M. Radulian.

Explicațiile sale au venit după ce Cornel Hamza, vicepreședintele Consiliul Județean Galați, afirmase că seismele în lanț ar fi fost cauzate de exploatările petroliere din zonă.

Din cauza exploatărilor petroliere, salina care s-a introdus în pământ, cavernele care au rămas, au fost acum completate de apă în urma acelor inundaţii şi se produc acum mişcări subterane”, a declarat Cornel Hamza, contrazis însă, la scurt timp, de reprezentanții Petrom. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri