Monumentul #Colectiv. Lucrări sistate, șefi din primărie - suspendați

Data publicării:
colectiv - lumanari - umbre - inquam

În plus, șefii Direcției Parcuri Sector 4 au fost suspendați.

În urma știrilor apărute în presă și pe rețelele de socializare, Primarul Sectorului 4, Daniel Băluță, a decis sistarea lucrărilor de amenajare peisagistică din Parcul Lumea Copiilor și suspendarea de îndată a conducerii Direcției Administrare Parcuri și Zone de Agrement Sector 4, care s-a ocupat de acest proiect. De asemenea, Primarul Daniel Bălută a decis trimiterea Corpului de Control la Direcția Administrare Parcuri și Zone de Agrement Sector 4 pentru verificări”, se arată într-un comunicat al Primăriei sectorului 4.

Decizia vine la 10 zile după începerea lucrărilor la memorialul Colectiv. Atât faptul că acesta urma să fie amplasat în apropierea locurilor pentru grătar, cât și modul în care a fost atribuit contractul, au fost criticate în presă și pe rețelele de socializare.

Firma care a obţinut contractul ar urma să primească din partea primăriei Sectorului 4 echivalentul a 71.000 de euro, adică exact suma maximă pentru care nu trebuie organizată licitaţie, în cazul unei plăţi din bani publici. Edilul contrazice detaliile contractului şi spune că nu are de gând să amplaseze niciun monument în Parcul Lumea Copiilor, ci doar să planteze acolo 64 de cireşi japonezi, în memoria celor 64 de victime.

Și amplasarea monumentului a stârnit deja nemulţumirea activiştilor de mediu şi a locuitorilor din zonă.

Este amplasat în zona grătarelor, multe sunt activate, în continuare cred că este un afront adus victimelor, care ştiţi bine că o mare parte au decedat din cauza fumului toxic”, a declarat președinte Ecocivica Dan Trifu.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri