Nepotul Regelui Mihai: „Multă sănătate, Majestate!”

Data publicării:
printul nicolae fb

Foto: Facebook

Regele s-a gândit mereu la ţara Lui, mai ales în nemilosul exil. Acum, ţara are datoria să se gândească la Regele ei. Multă sănătate, Majestate!”, a scris tânărul, căruia i-a fost retras în vara anului trecut titlul de prinț moștenitor.

Regele s-a gândit mereu la ţara Lui, mai ales în nemilosul exil. Acum, ţara are datoria să se gândească la Regele ei. Multă sănătate, Majestate!

Posted by Nicolae de Roumanie Medforth Mills on Wednesday, March 2, 2016

Nicolae Medforth Mills a postat și o fotografie în care apare alături de fostul suveran, cu mesajul „Nihil Sine Deo!” („Nimic fără Dumnezeu”, motto-ul familiei regale Hohenzollern-Sigmaringen).

În august 2015, Regele Mihai i-a retras nepotului său titlul de „Principe al României”.

Nicolae Medforth Mills s-a declarat de acord cu hotărârea luată de Regele Mihai şi a spus că nu se simţea comod cu toate rigorile pe care le impune o asemenea funcţie.

„Această decizie, pe care mi-o asum, vine în urma unei perioade în care am reflectat la viitorul ţării şi Casei noastre, precum şi la rolul pe care eu îl pot avea în propăşirea lor. Poziţia de Principe al României şi prezenţa în Linia de Succesiune la Coroana României impun un mod de a-mi conduce viaţa pe care găsesc dificil să îl accept. De aceea, cu multă durere în suflet, consider că decizia Majestăţii Sale Regelui este binevenită pentru mine. Voi căuta, în viitor, să-mi servesc idealurile şi principiile în alt mod”, spunea el.

Nicolae Medforth Mills a venit prima dată în România în 1992, pe când avea doar şapte ani. Atunci, şi-a însoţit bunicul, Regele Mihai, la prima revenire în ţară după exilul de 45 de ani impus de autorităţile comuniste.

Nicolae a devenit Principe al României cu rangul și apelativul de Alteță Regală la 1 aprilie 2010, când a împlinit 25 de ani. Fiu al Principesei Elena a României, cea de-a doua fiică a Regelui Mihai, el era al treilea în ordinea de succesiune la tronul României.

Citiți și: 

REGELE MIHAI ESTE GRAV BOLNAV ŞI SE RETRAGE DIN VIAŢA PUBLICĂ
PORTRET | Regele Mihai: de la viața în exil la discursul istoric în Parlament
Revenirea în țară a Regelui Mihai: întâi gonit, apoi primit cu brațele deschise de autorități
PORTRET | Principesa Margareta, succesoarea Regelui Mihai

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri