Numele vehiculate pentru conducerea Ministerului Transporturilor

Data publicării:
teodor atanasiu - mfax

Ancheta DNA în cazul lui Ovidiu Silaghi aruncă în aer numirea unui şef la Transporturi. Liberalii trebuie să nominalizeze acum un nou ministru. Printre numele vehiculate apare cel al lui Teodor Atanasiu, fost ministru al Apărării în vremea Guvernului Tăriceanu şi apoi şef al AVAS.

Liberalii trebuie să facă până luni, 26 august, nominalizarea pentru funcţia de ministru al Transporturilor. Portofoliul aparţine liberalilor, astfel că Biroul permanent se va întâlni în aceste zile pentru a lua o decizie.

Din teritoriu au început deja să vină propuneri.

Propunerile îi au în vedere pe Teodor Atanasiu, fost ministru al Apărării în vremea Guvernului Tăriceanu şi apoi şef al AVAS, preşedintele PNL de Vâlcea, deputatul Cristian Buican, preşedintele PNL Cluj-Napoca Marius Nicoară, europarlamentarul Norica Nicolai şi actualul secretar de stat la Ministerul Transporturilor, Cristian Ghibu.

În 2008, preşedintele Traian Băsescu susţinea că Norica Nicolai nu îndeplineşte criteriile legale pentru funcţia de ministru al Justiţiei, invocând fapte din activitatea sa de procuror, pe care el le-a analizat după ce a solicitat în scris Parchetului ICCJ să-i pună la dispoziţie mapa profesională a acesteia.  

Deputatul liberal Ovidiu Silaghi și-a retras candidatura la funcția de ministru al Transporturilor, iar PNL va face o altă nominalizare pentru acest portofoliu, a declarat, luni, premierul Victor Ponta.

Anunțul privind declarația de presă a lui Victor Ponta a venit la scurt timp după ce procurorul şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Laura Codruţa Kovesi, a solicitat Procurorului General al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie să sesizeze Camera Deputaţilor pentru formularea cererii de începere a urmăririi penale împotriva deputatului Ovidiu Silaghi.

Camera Deputaților a primit în această dimineață documentul prin care procurorii cer acordul pentru începerea urmăririi penale pe numele lui Ovidiu Silaghi. Fără acest aviz DNA nu îl poate pune sub acuzare pe fostul ministru.

Ovidiu Silaghi a fost propus de PNL pentru a fi ministru al Transporturilor, după de Relu Fenechiu a fost revocat din funcție.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri