O nouă categorie de autovehicule, scutite de plata timbrului de mediu

Data publicării:
bani - bancnote de 100 lei8

 

Sistemul administraţiei penitenciare în România este format din Administraţia Naţională a Penitenciarelor şi 47 de unităţi subordonate, considerate instituţii publice de apărare, ordine publică şi siguranţă naţională.

Scutirea de la plata timbrului se aplică în prezent autovehiculelor utilizate de forţele armate, forţele de securitate a statului, de poliţie, de jandarmerie, de poliţia de frontieră, de pompieri, precum şi celor destinate transportului preşcolarilor şi elevilor.

Guvernul arată, într-un comunicat, că măsura va contribui la degrevarea bugetului Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor.

Timbrul de mediu reprezintă suma datorată de către contribuabili pentru emisiile provenite de la autovehiculele din categoriile M1, M2,M3 (autovehicule cu patru roţi destinate transportului de persoane) şi N1, N2, N3 (autovehicule cu patru roţi destinate transportului de mărfuri). Sumele colectate din timbrul de mediu alimentează bugetul Fondului pentru mediu şi se utilizează de Administraţia Fondului pentru mediu în vederea finanţării programelor şi proiectelor pentru protecţia mediului.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri