O nouă zi de proteste la Pungești. Localnicii refuză să plece până când nu se renunță la explorarea gazelor de șist

Data publicării:
protest pungesti steaguri2

Actualizare 13.05. Pasagerii unora dintre autocarele care se îndreptau spre Pungești spun că mașinile au fost oprite pe traseu, pentru controale de rutină, și că, în unele cazuri, toți pasagerii au fost legitimați.


Actualizare 12.30. Circa 400 de persoane manifestează la Pungești împotriva explorării gazelor de șist.

________________________

Câteva zeci de localnici au petrecut încă o noapte sub cerul liber şi spun că nu vor pleca acasă până când nu se renunţă definitiv la explorare.

Bucureştenii se solidarizează cu localnicii din Pungeşti. Aproximativ o sută de persoane din Capitală se vor alătura astăzi protestatarilor din judeţul Vaslui.

Oamenii s-au mobilizat pe un site de socializare şi au închiriat două autocare pentru a se deplasa spre Pungeşti.

Mai mult, aceştia şi-au luat la ei şi provizii alimentare, pe care le vor împărţi cu cei care manifestează de la începutul acestei săptămâni în localitatea vasluiană.

Compania Chevron a anunțat, miercuri, că suspendă activitatea de explorare a gazelor de șist de la Pungești.

Anunțul a venit după patru zile de proteste ale localnicilor, care au determinat, miercuri seara, mișcări de solidaritate în mai multe orașe din țară, inclusiv în Capitală.

Prioritatea noastră este să desfășurăm aceste activități într-un mod sigur și responsabil față de mediul înconjurător, în conformitate cu acordurile de mediu pe baza cărora operăm", se arată într-un comunicat al companiei americane.

Chevron nu precizează, însă, durata pentru care își suspendă activitățile.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri