Opt copii au ajuns la spital după ce au mâncat la un restaurant din Mediaş

Data publicării:
copii medias

Copiilor li s-a făcut rău miercuri noapte după ce au luat cina. Rând pe rând, pe parcursul nopţii, au ajuns la spital.

Mircea Truță, director medical Spitalul Mediaş: „S-au internat patru cu spitalizare de zi şi respectivii au şi fost deja externaţi, având simptomatologie mai uşoară. Iar restul de patru sunt în continuare internaţi pe secţia de Boli Infecţioase, datorită unei toxiinfecţii alimentare destul de grave. Au febră, au vărsături, au diaree, deci starea generală alterată.”

900 de lei i-a costat pe părinţi tabăra de o săptămână la Mediaş, unde copiii urmau să aibă ore intensive de înot. După doar trei zile, au fost nevoiţi să vină să îi ia acasă.

Părinte: „Am înţeles că patronul neagă cum că nu e de la alimentele dânsului, dar copiii în altă parte n-au mâncat, decât la restaurantul de aici. Noi ne-am unit, toţi părinţii, am căutat un avocat şi o să cerem despăgubiri.”

Autorităţile au deschis mai multe anchete la hotelul din Mediaş. Direcţia de Sănătate Publică a luat probe din mâncare şi suspectează o infecţie cu stafilococ. Şi inspectorii Oficiului pentru Protecţia Consumatorului au fost în control.

SorinSusanu, inspector șef CRPC Brașov: „Au fost descoperite nereguli extrem de grave. În primul rând, discutăm despre produse alimentare expirate, despre brânză de vaci, şuncă, jambon. Condiţii de depozitare improprii şi lipsa unor documente şi autorizaţii care nu au putut fi prezentate la faţa locului.”

Inspectorii OPC au cerut documente în plus şi spun că măsurile pe care le vor lua pot merge până la închiderea temporară a restaurantului. Totuşi, la o zi după incident, alţi turişti au continuat să se cazeze aici.

Adela Mohanu, reporter Digi24: „Hotelul la care au fost cazaţi copiii are patru stele şi este cel mai luxos din Mediaş. Niciunul dintre reprezentanţii săi nu a dorit să explice de ce în bucătăria restaurantului se găsea mâncare expirată.”

În tabără erau 40 de copii cu vârste între 7 şi 13 ani.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri