Ordonanța de Urgență privind interceptările, adoptată vineri de Guvern, a fost publicată în această seară în Monitorul Oficial.

Ordonanța de Urgență modifică patru legi, printre care legea de funcţionare a Serviciului Român de Informații (SRI) şi cea a DIICOT. În perioada următoare 120 de poliţişti judiciari vor fi detaşaţi de la Ministerul de Interne, la Parchete, pentru a ajuta procurorii în privinţa interceptărilor. Acestea urmează să fie făcute ori cu aparatura proprie, ori cu cea deţinută în acest moment de SRI.

Înainte de şedinţa extraordinară de Guvern, ordonanţa a primit undă verde din partea Consiliului Suprem de Apărare a Ţării. Atât preşedintele, cât şi ministrul Justiţiei au precizat că e vorba de o soluţie temporară, la o problemă pe care Parlamentul trebuie să o rezolve definitiv.

De asemenea, a fost publicată în MO și decizia Curții Constituționale referitoare la neconstituționalitatea dispozițiilor privind efectuarea supravegherii tehnice de „alte organe specializate ale statului”, care a dus la modificarea celor patru legi.


Urmăreşte Digi24.ro şi pe FACEBOOK şi TWITTER!

COMENTEAZA!