Paradă și cârnați de Ziua Națională

Data publicării:
carnati

Mâncarea a bătut defilarea militară la Slatina. Mii de oameni s-au aşezat la coadă cu o oră înainte ca să fie siguri că se desfată cu o porţie de fasole cu cârnaţi şi cu un pahar de vin.

Femeie: Mâncarea la cazan e bună.
Reporter: Ce așteptați mai mult? Fasolea sau defilarea?
Femeie: Fasolea. După aia ne uitam și la paradă dacă mai e.

La Târgu Jiu autorităţile au cheltuit 24.000 de lei pentru o masă gratuită oferită într-un restaurant.

Bărbat: Ar trebui să fie în fiecare lună așa.
Reporter: De ce?
Bărbat: Păi omul nu moare de foame 30 de zile, dacă mănâncă o zi! Dar acum rezolvăm...

La Câmpulung, Argeş, bucătarii au gătit 600 de porţii de mâncare românească. Mireasma a atras 500 de oameni care nu erau siguri că fasolea ajunge pentru toţi aşa că unii au făcut risipă de forţă.

Uşor că toată lumea primeşte. Nu vă mai împingeţi, nu vă mai dăm, pe cuvântul meu, mă opresc!”, spune unul din cei care servește.

Nici la Iaşi nimeni nu a plecat flămând de la paradă. 5.000 de porţii de fasole de post şi opţional cârnaţi au fost oferite. „E o veselie mare, chiar am așteptat ziua asta”, spune un bărbat.

Două mii de porţi de fasole cu ciolan, varză şi gogonele murate au primit bucureştenii din sectorul 6. Doar că unii tot au bombănit.

Sunt cam supărat, aşa, că nu s-a dat şi ceva de băut, o ţuică, aşa, că aşa era de Ziua Naţională a României”, spune un bărbat.

În Cetatea Alba Carolina, în paralel cu parada de afară, înăuntru sfârâiau grătarele. 7.000 de porţii de friptură de porc au fost împărţite mulţimii. Chiar dacă a fost coadă, oamenii nu au renunţat. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri