Stelian Tănase a fost votat de Parlament pentru conducerea TVR

Data publicării:
stelian tanase - 5425130-Mediafax Foto-Alexandru Mihaescu

Stelian Tănase / Foto: Mediafax

Actualizare 13.33. Parlamentarii au votat pentru numirea lui Stelian Tănase la conducerea interimară a TVR. Acesta a primit 405 voturi pentru și două împotrivă. La vot au fost 407 deputați, cu peste 100 mai mulți decât numărul minim necesar pentru a asigura cvorumul.

_______________________

Actualizare 11.56. Stelian Tănase a primit aviz favorabil în comisiile de Cultură.

________________________

Am o părere foarte bună despre domnul Tănase, dacă dânsul va fi propus de colegii liberali. Sigur că mi se pare o propunere bună”, a declarat premierul Victor Ponta.

Stelian Tănase este cunoscut ca om de televiziune. Este doctor în filosofie, scriitor, eseist, istoric şi politolog. Între 1992 şi 1996 a a avut un mandat de deputat ales pe listele Convenţiei Democratice.

Liberalii se aşteaptă ca de această dată PSD-ul să îşi mobilizeze la vot senatorii şi deputaţii.

Reunirea cvorumului la o şedinţă, la oricare şedinţă, nu e o chestiune de noroc, nu e o chestiune dacă plouă sau nu plouă. Dacă nu avem cvorum la o şedinţă înseamnă că liderii de grup, preşedintele de partid nu au dorit sau nu s-a ostenit să reunească acest cvorum”, a spus preşedintele Senatului, liberalul Crin Antonescu.

Valeriu Zgonea, preşedintele Camerei Deputaţilor, susţine că va fi cvorum: „Eu sunt sigur, că i-am rugat pe toţi să vină. Acest lucru pot să vi-l confirm, câţi vor veni, vedem mâine. Eu sper să fie cvorum, să nu rămânem în istorie că am blocat TVR-ul şi şi-a închis emisia pe 31 decembrie sau de Crăciun”.

La începutul acestei săptămâni, propunerea lui Rareş Bogdan, dorit de Crin Antonescu în fruntea TVR, a fost respinsă de Parlament după ce PSD, PDL şi UDMR au părăsit sala şi şedinţa a rămas fără cvorum.

Limita minimă de prezenţă la şedinţa pentru numirea şefului TVR este de 291 de senatori şi deputaţi. Stelian Tănase are nevoie de minimum de 147 de voturi pentru a fi validat.


Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri