Patriarhia Română: Parastasul la șase luni de #Colectiv va avea loc pe 9 mai

Data publicării:
colectiv

 

Foto: Digi24

„La împlinirea celor șase luni de la tragicul eveniment din clubul Colectiv în urma căruia și-au pierdut viața 64 de tineri, Patriarhia Română își exprimă încă o dată compasiunea față de familiile îndoliate și se roagă pentru odihna sufletelor celor trecuți la Domnul din cauza incendiului”, se arată într-un comunicat.

Conform sursei citate, întrucât cele șase luni se împlinesc la 30 aprilie, în Sâmbăta Mare, zi în care potrivit rânduielilor liturgice nu se oficiază slujbe de pomenire, Arhiepiscopia Bucureștilor va organiza un parastas în fața Clubului Colectiv pe data de 9 mai, la ora 12:00, prima zi în care se pot oficia astfel de slujbe după sărbătoarea Sfintelor Paști. 

La această ceremonie sunt așteptați părinții, rudele și toți cei apropiați victimelor de la Colectiv, se arată în comunicat.

Patriarhia menționează că sâmbăta trecută au fost oficiate slujbe de pomenire pentru victimele din Colectiv în bisericile parohiilor din care aceștia au făcut parte și în cimitirele unde sunt înmormântați.

Citiți și

#Colectiv: 139 de persoane și 11 spitale s-au constituit părți civile în proces

RECHIZITORIU #COLECTIV | 174 de pagini despre moarte, nepăsare şi erori

64 de lumânări au fost aprinse în faţa DNA 

FOTOGALERIE. Cum arăta clubul Colectiv după incendiu

RAPORT EXCLUSIV | Filmul tragediei din #Colectiv: au avut 153 de secunde ca să se salveze

#Colectiv. Un nou bilanț: 64 de morți

#Colectiv | Ce trebuie să se schimbe în sistemul medical

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri