Patru militari români răniţi în Afganistan. Klaus Iohannis: Vor primi cele mai bune îngrijiri medicale

Data publicării:
militari romani populatie afganistan

 

FOTO Mediafax

ACTUALIZARE 14.20. Preşedintele Klaus Iohannis a transmis un mesaj referitor la militarii români răniţi în Afganistan.

"Îmi îndrept gândurile către militarii noștri răniți în Afganistan. Sunt alături de ei în aceste momente de grea încercare și le doresc însănătoșire grabnică. Asigur familiile celor răniţi că militarii noștri vor primi cele mai bune îngrijiri medicale", a transmis preşedintele Iohannis printr-un comunicat de presă al Administraţiei Prezidenţiale.


Militarii executau o misiune de patrulare terestră, la aproximativ opt kilometri Sud-Est de Baza militară de la Kandahar, a transmis Ministerul Apărării Naţionale.

O explozie uriaşă a aruncat în aer autoturismul de care militarii români s-au apropiat pentru verificări. Maşina era parcată pe linia de deplasare a patrulei. Cel mai probabil, militarii noştri au fost urmăriţi de la distanţă, iar când au ajuns lângă maşină, aceasta a fost aruncată în aer de insurgenţi.

Zona a fost izolată, iar militarii - duşi la spitalul din Kandahar. Aici, chirurgii s-au mobilizat în doar câteva minute. Protocolul medicilor militari are reguli stricte în cazul în care soldaţi din trupele aliate sunt răniţi.

Misiunea pe care o aveau de îndeplinit militarii români a fost imediat abandonată după atacul insurgent. O misiune standard care se desfăşura la 8 kilometri sud-est de baza militară din Kandahar. Zona este înconjurată de sate afgane, iar soldaţii noştri au des misiuni în acest perimetru.

Cei 4 militari români răniţi fac parte din regimentul vânătorilor de munte de la Posada. Soldaţii plecaseră în misiune, în Afganistan, în urmă cu nici două luni.

În mai bine de 11 ani de prezenţă în Afganistan, România a pierdut 26 de militari şi 67 au fost răniţi.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri