Liderul mișcării „64 de comitate” este audiat la București

Data publicării:
diicot sediu 1

ACTUALIZARE 23:00  Liderul grupării extremiste "64 de comitate" a intrat în vizorul procurorilor DIICOT, care au făcut percheziţii în locuinţele acestuia şi ale unor apropiaţi. Zoltan Szocs s-ar fi aflat în spatele atentatului dejucat la defilarea de 1 decembrie în Târgu Secuiesc. Anchetatorii spun că bărbatul i-ar fi instigat pe membrii organizaţiei să realizeze dispozitive explozive, pe care să le detoneze apoi în spaţii publice. Zoltan Szocs nu a putut fi audiat, până acum, pentru că nu se afla în ţară. De peste hotare ar fi încercat să ia legătura cu membrii organizaţiei în momentul în care a aflat că atentatul a fost dejucat, pentru a le cere acestora să ascundă adevărul. Din locuinţa bărbatului, procurorii au ridicat mai multe cărţi scrise de Wass Albert, declarat criminal de război şi condamnat la moarte în 1946.

Liderul grupării "64 de comitate" a fost adus la Bucureşti şi va fi audiat în această noapte de procurorii DIICOT.



Perchezițiile îl vizează pe președintele organizației extremiste. O echipă de mascați și una de geniști au descins la locuința președintelui organizației.

Informațiile au fost făcute publice de organizația extremistă și ulterior confirmate de forțele de ordine. 

De asemenea, organizația a precizat că liderul extremiștilor ar fi fost luat de procurori și în acest moment este în drum spre București pentru audieri. 

Procurorii DIICOT au confiscat cărți scrise de un criminal de război. 

De 1 decembrie a fost dejucat un atentat terorist plănuit de organizația „64 de comitate” de procurorii DIICOT. Procurorii au monitorizat discuțiile organizației și au descoperit că la una dintre întâlnirile lor au plănuit să creeze o bombă care urma să fie detonată în Târgul Secuiesc.

La acea vreme a fost arestat doar un membru al organizației. Președintele „64 de comitate” nu se afla în țară atunci, dar numele lui apare în referatul procurorilor. 

Citește și:

Tentativă de atentat de Ziua Națională, dejucată de DIICOT și SRI. Autorul, un extremist de origine maghiară, a fost arestat preventiv


Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri