Percheziții la locuința lui Vasile Balint, zis Sile Cămătaru. Acesta a chemat Salvarea

Data publicării:
vasile balint - 804171-Mediafax Foto-Catalina Filip

ACTUALIZARE 8.34. Vasile Balint se află în continuare în locuința sa din cartierul Ferentari. A chemat o ambulanță, medicii i-au administrat pastile pentru reglarea tensiunii, după care au plecat. Vasile Balint a refuzat să meargă la spital.  

ACTUALIZARE 8.02. Vasile Balint este cercetat într-un dosar de proxenetism, în care este suspectat că, alături de aproximativ 50 de complici, ar fi plasat zeci de prostituate în hoteluri de lux din Capitală.

În acest dosar, realizat cu probe furnizate cu ajutorul ofiţerilor din Departamentul de Informaţii şi Protecţie Internă (DIPI), sunt implicate aproximativ 100 de persoane, au declarat, pentru Mediafax, surse din rândul anchetatorilor.În perioada martie - noiembrie, oamenii lui Sile Cămătaru ar fi adus prostituate la hoteluri, dar şi în zona cazinourilor, pentru a atrage jucători. Grupul era implicat şi în fapte de cămătărie în cazinouri.

ACTUALIZARE 7.24. Din informațiile Digi24, Sile Cămătaru ar fi fost deja ridicat din locuința sa și dus la audieri.


Sile Cămătaru este suspectat că - în ultimul an, de când a fost eliberat din închisoare - ar fi pus bazele unei reţele de prostituţie de lux.  

În urmă cu aproximativ un an, Curtea Supremă a decis că Vasile Balint poate fi judecat în libertate. El era arestat de opt luni într-un dosar de cămătărie şi infracţiuni comise cu violenţă.

Vasile Balint și fratele lui, Ion, fuseseră trimiși în judecată alături de 52 de persoane în iulie, acuzațiile principale fiind tentativă de omor, omor calificat, cămătărie, șantaj.

Procurorii DIICOT au trimis în judecată două grupări rivale, clanul Cămătarilor și clanul Sportivilor. Anchetatorii au arătat că în perioada 2008-2012 cele două grupări au provocat conflicte stradale numeroase și au folosit arme de foc.

Procurorii au mai spus că fiecare membru era specializat pe cămătărie, se recurgea la șantaj și la violență.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri