Pergole mov și copaci care provoacă alergii, proiectul de trei milioane de euro al Primăriei Sectorului 3

Data publicării:
pergola mov

Trotuarele bulevardului care leagă Piaţa Unirii de Piaţa Alba Iulia din Bucureşti sunt în proces de modernizare. Lucrările au început în toamnă, au fost oprite peste iarnă şi s-au reluat de curând. Proiectul Primăriei Sectorului 3, în valoare de 2,7 milioane de euro, înseamnă sacrificarea unor porţiuni din spaţiul verde ca să fie amenajate locuri de parcare. Întreaga zonă a fost pavată şi pergolele au fost vopsite în culori puternice. De exemplu, mov.

A fost o idee îndrăzneaţă a unui arhitect”, a spus Robert Negoiţă, primarul Sectorului 3.

Întrebat dacă îi place pergola mov, edilul a răspuns: „E greu de spus, mie îmi place să fim 'novativi'. Flacăra violet? Haha”.

Specialiştii sunt intrigaţi de alegerea arhitectului.

Culoarea asta nu se încadrează în amenajarea gândită compoziţional, de ansamblu, a Bulevardului Unirii. Mobilierul maro este un mobilier de parc, în combinaţie cu această jardinieră care nu are nicio legătură nici cu mobilierul urban, nici cu pergola”, explică Andreea Răducu Lefter, membru al Asociaţiei Peisagiştilor din România.

Nici trecătorii nu au fost prea încântaţi de culoarea aleasă.

Peisagiştii atrag atenţia şi asupra copacilor proaspăt plantaţi.

Problema este legată de numărul mare de platani, pentru că această specie provoacă alergii. În plus, copacul riscă să se usuce pentru că trunchiul este acoperit cu pământ.

Proiectul nu are aprobările necesare.

„Am constatat că toate lucrările executate acolo nu au niciun fel de aprobare, nici din partea sectorului. În condiţiile astea, au primit amendă o dată de 50 de milioane, după aceea de 100 de milioane pentru pomii care au fost tăiaţi şi după aceea, ultima amendă este de 500 de milioane”, spune primarul Capitalei, Sorin Oprescu.

Primăria Sectorului 3 a plătit toate amenzile primite de la începutul anului şi îşi continuă planurile de amenjare a zonei.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri