Pescador turcesc cu peste jumătate de tonă de calcan, interceptat la 100 de kilometri de Sfântu Gheorghe

Data publicării:
braconaj

 

Lucrătorii Sistemului Complex de Observare, Supraveghere şi Control al Traficului de la Marea Neagră (SCOMAR) au descoperit, duminică dimineaţă, o ambarcaţiune suspectă care pescuia în Marea Neagră, aflată la aproximativ 100 de kilometri travers de localitatea Sfântu Gheorghe.

Imediat au fost anunţaţi poliţiştii de frontieră din cadrul Grupului de Nave Sulina, iar o ambarcaţiune a Gărzii de Coastă a interceptat un pescador sub pavilion Turcia, cu nouă marinari turci la bord.

În urma controlului, poliţiştii de frontieră au descoperit la bordul pescadorului peste jumătate de tonă de peşte din specia calcan, pentru care membrii echipajului nu au putut prezenta documente justificative.

Pescadorul va fi remorcat până în Portul Sulina unde urmează să fie cântărită întreaga cantitate de peşte de la bord, ce va fi apoi predată spre valorificare unor societăţi comerciale de profil, conform procedurilor legale.

De asemenea, marinarii turci care nu au putut prezenta documente legale pentru desfăşurarea activităţilor de pescuit în zona de competenţă a Gărzii de Coastă vor fi cercetaţi pentru braconaj piscicol.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri