Peste 1.600 de angajați MAI intervin, cu 400 de autospeciale, în zonele afectate de inundații

Data publicării:
inundatii raul Gilort orasul Novaci 1

 

Potrivit MAI, în urma unei dispoziţii a ministrului Afacerilor Interne, Gabriel Oprea, peste 1.600 de angajaţi ai Ministerului Afacerilor Interne, între care pompieri, poliţişti şi jandarmi, intervin cu peste 400 de autospeciale pentru salvarea persoanelor afectate de inundaţiile din judeţele Alba, Argeş, Caraş-Severin, Dâmboviţa, Dolj, Gorj, Olt, Prahova, Teleorman şi Vâlcea.

„De asemenea, trei elicoptere ale Inspectoratului General de Aviaţie al MAI, dotate cu dispozitive speciale de salvare, având la bord echipaje de salvatori acţionează în acest moment pentru evacuarea persoanelor din localităţile afectate de inundaţii din judeţele Gorj şi Vâlcea”, se mai arată într-un comunicat emis de MAI și citat de Mediafax.

Totodată, Gabriel Oprea a dispus ca din Rezervele de Stat să fie scoase 3.200 de kilograme de conserve de pateu, 4.860 de kilograme de conserve de carne, 24.300 litri de apă şi 200 de seturi de pături, saltele, cearşafuri şi feţe de pernă, care vor ajunge în regim de urgenţă în zonele afectate de inundaţii.

Ministrul MAI, Gabriel Oprea, a plecat, însoţit de ministrul Apărării, Mircea Duşa, în judeţul Vâlcea, localitatea Vaideeni, pentru a analiza situaţia, la faţa locului.

Meteorologii au prelungit codul galben de ploi şi vijelii în judeţele Dâmboviţa, Teleorman, Argeş, Olt, Vâlcea, Sibiu, Alba şi Cluj, unde până marţi seară vor fi ploi torenţiale, descărcări electrice şi intensificări ale vântului care pot lua aspect de vijelie.

De asemenea, hidrologii au emis o avertizare de cod roşu de inundaţii pe râurile Gilort, Lotru, cursul superior al Olteţului şi afluentul său Cerna, din judeţele Gorj şi Vâlcea, valabilă marţi de la 14.15 până la 23.00.

Viiturile au lovit mai multe localităţi din judeţele Alba, Argeş, Caraş-Severin, Dâmboviţa, Dolj, Gorj, Olt, Prahova, Teleorman şi Vâlcea. Doi oameni sunt dați dispăruți în județul Olt.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri