În Bucureşti, aproape 200 de copaci au căzut peste maşini şi cel puţin 130 de autoturisme au acum nevoie de reparaţii. Mai multe tramvaie s-au blocat, după ce un macaz a îngheţat. Şi, ca la fiecare ninsoare serioasă, majoritatea străzilor lăturalnice au fost îngropate nămeţi. Astăzi, peste 500 de poliţişti vor fi scoşi pe şoselele din Capitală pentru a dirija circulaţia. Şi pompierii vor avea de lucru. Ei trebuie să identifice arborii care, sub greutatea zăpezii, s-ar putea prăbuşi.

Embed:

 

-A îngheţat macazul?

-Da.

-Au trecut maşinile şi au îndesat zăpada.

-Sunt ăştia de la ADP care scot zăpada.

-Toată zăpada o scot pe linia de tramvai.

-Cum să circule transportul în comun?

Pasagerii au aşteptat minute lungi în tramvaie blocate pe Şoseaua Colentina. Noroc că ninsoarea a venit la sfârşit de săptămână şi nu erau mulţi călători.

În rest, Bucureştiul a fost acoperit de zăpadă chiar dacă primăriile s-au lăudat că scot la lucru 350 de utilaje. Nu se mai vedea nicio diferenţă între troutuare şi străzi. Pietonii au fost nevoiţi să meargă pe carosabil, pe urmele lăsate de maşini.

-Ce să facem... sectorul 2, asta e România.

-De ce nu mergi pe trotuar?

-Urcaţi voi pe acolo!

-Pe trotuar nu merge? Nu prea, am şi papucii grei, că-s de iarnă, şi nu e deszăpezit. Pe trotuar trebuie să facă proprietarii, dacă nu au făcut, asta e. Pe stradă... cum se vede.

Unii bucureşteni şi-au luat obligaţiile în serios şi au început să cureţe zăpada din faţa locuinţelor lor.

-Multă, şi dacă o lăsăm, va fi şi mai mare. Va ajunge la 40 de cm sigur, are acum 25. Primăria e depăşită dintotdeauna.

Abia după prânz firmele de deszăpezire au primit ordin să intre şi pe străzile laterale. Până atunci au avut prioritate marile artere.

În această noapte în Bucureşti s-a acţionat cu 320 utilaje şi peste 300 de muncitori. Utilajele au intrat simultan pe stăzile principale cât şi cele secundare ale capitalei. S-au urmărit în pricipal tratamente cu soluţii anti-îngheţ pe arterele principale și degajarea zăpezii de pe arterele secundare. Se intervenise în peste 70% din arterele secundare ale oraşului. În momentul de faţă există câteva probleme la unele intersecţii din oraş din cauza unor semafoare defecte motiv pentru care Primăria Capitalei a solicitat deja Poliţiei Rutiere să suplimenteze echipajele care vor direcţiona traficul în cursul dimineţii de luni”, a declarat Alexandru Ichim, purtătorul de cuvânt al Poliției Capitalei.Urmăreşte Digi24.ro şi pe FACEBOOK şi TWITTER!

COMENTEAZA!