Pilotul băut de la TAROM va fi judecat la Londra. Riscă doi ani de închisoare şi 5.000 de lire sterline amendă

Data publicării:
10 2002stoicescu-48671

Radu Cristea a fost prins pe aeroport, cu aproximativ 30 de minute înainte de decolarea aeronavei spre Bucureşti.

Poliţia metropolitană a anunţat că pilotul avea o alcoolemie de 4 ori mai mare decât cea admisă legal.

Citiţi şi

EXCLUSIV. Pilot TAROM, beat înainte de cursă. Compania i-a suspendat activitatea

Cursa 394 a fost anulată, iar cei 33 de pasagei au fost trimişi cu alte aeronave. TAROM a trimis alt pilot pentru a aduce aeronava la Bucureşti.

Radu Cristea a fost pilot de acrobaţie.

Expert aviaţie: Acest background influenţează orice angajare

Sorin Stoicescu, expert în aviaţie, a declarat la Digi24 că în Codul aerian britanic există ca şă în România, penalităţi pentru punerea în pericol a siguranţei transportului aerian. Chiar şi tentativa se pedepseşte.

Faptul că omul în mod deliberat s-a urcat la bord şi era pregătit de cursă a condus la aplicarea prevederilor legislaţiei britanice pentru că toată cercetarea s-a făcut de autorităţile britanice”, a spus Stoicescu.

Potrivit acestuia, dacă pilotul va fi găsit vinovat, s-ar putea ca instanţa să stabilească o perioadă în care să nu mai aibă acces la conducerea unei aeronave.

Este vorba de politica companiilor aeriene, dar e vorba şi de legislaţia statelor respective. Şi la noi, în Codul aerian, efectuarea serviciului sub influenţa băuturilor alcoolice sau alte substanţe se pedepseşte”, a precizat expertul.

El a adăugat că au mai fost astfel de situaţii, protagonişti fiind şi piloţi ai altor state prinşi în stare de ebrietate pe aeroporturile româneşti.

„În background-ul unui pilot, când apare o concediere dată de aşa ceva şi o contravenţie, acest background influenţează orice angajare. Pe respectivul pilot TAROM îl concediază, el se duce să-şi caute un loc de muncă în altă parte, însă oamenii văd background-ul”, a menţionat Sorin Stoicescu.

El a subliniat că o astfel de situaţie este distructivă pentru imaginea companiei, dar şi pentru România, mai ales în contextul actualelor conjuncturi referitoare la Marea Britanie.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri