Întreaga ţară, sub ameninţarea ploilor. Sfârşitul săptămânii se anunţă însă canicular, cu maxime de 31 de grade

Data publicării:
ploi

Ploile şi vijeliile care au cuprins aproape toată ţara au făcut prăpăd. Vineri, după ora 9, 28 de judeţe rămân sub incidenţa codurilor galbene de ploi şi inundaţii.

Peste 30 de gospodării din Gorj au fost inundate joi seară în urma unei ploi torenţiale. Apa a ajuns în beciuri, ceea ce a cerut intervenţia pompierilor timp de mai bine de trei ore. Probleme au fost şi în Piteşti, unde străzile au fost acoperite cu apă, după ce canalizarea nu a mai făcut faţă debitului mare de apă. În judeţele Olt şi Vâlcea, grindina a spart geamurile mai multor case, dar şi parbrizele maşinilor şi a distrus solariile cu legume.

În Crişana, Banat, Olteniaşi în zonele de munte a plouat torențial joi spre vineri noapte. Au fost intensificări ale vântului şi pe alocuri a apărut şi grindina. Cantitățile de apă au ajuns până la 60 de litri pe metrul pătrat.

Până la ora 9 este în vigoare un cod galben de ploi în 32 de judeţe şi în Bucureşti. După această oră, un alt cod galben vizează toată partea de nord şi de centru a ţării, mai exact 28 de judeţe. De asemenea, cursuri de apă din 16 judeţe se află sub avertizare cod galben de inundaţii până la ora 15.

Pentru sâmbătă şi duminică însă, meteorologii anunţă vreme frumoasă, cu temperaturi ce vor ajunge la 27 de grade Celsius la munte şi 31 la câmpie.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri