Acuzaţii după ce un podeţ s-a prăbuşit cu zeci de oameni în timpul unui eveniment electoral 

Data publicării:
pod 2


Incidentul a avut loc înainte de prânz. Mai mult de 30 de localnici au fost implicaţi.

Oamenii mai aveau de mers mai puţin de zece metri, dar sub greutatea lor, podeţul a cedat şi cu toţii au căzut în gol de la o înălţime de aproape trei metri.

FOTO ph-online.ro

Sătenii mergeau din casă în casă în localitatea Plopu, împreună cu unul dintre candidaţii pentru Primărie.

Marin Teodor, viceprimarul comunei Plopu: „Eram în campanie electorală, am vrut să traversăm puntea, la un moment dat puntea a cedat sub noi şi s-a rupt. Eu întotdeauna am încercat să spun că sunt foarte multe probleme, care privesc siguranţa cetăţeanului, dar niciodată nu am fost ascultat. Toate lucrurile au fost făcute numai pentru imagine”.

Primarul comunei, candidat pentru aceeaşi funcţie, se apără. Spune că podeţul era în planurile de reabilitare pentru anul acesta, iar contra-candidatul său ar fi trebuit să ştie că sunt probleme.

Adrian Bălănescu, primarul comunei Plopu: „Eu consider că organizatorul acestei manifestări sau zi de campanie, nu a luat în calcul...fiind viceprimarul comunei, trebuia să ştie, de opt de ani de zile, fiind fiu al satului, ar fi fost normal să gândească o altă variantă, la 200 de metri de aici”.

La 200 de metri de locul incidentului, oamenii aveau la dispoziţie un pod astfaltat pe care pot trece şi maşinile. Însă oamenii din sat povestesc că toată lumea folosea podeţul care a cedat, din comoditate.

Incidentul a înăsprit bătălia electorală.

Nouă oameni au fost duşi la spitalul judeţean, pentru a primi îngrijiri medicale.

Andrei Ilinca, purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean Ploieşti: „La urgenţe la Spitalul Judeţean au ajuns nouă persoane. Este vorba de trei femei şi şase bărbaţi, printre femei şi o tânără gravidă, care a fost trimisă către maternitate, aparent fără leziuni.

Al zecelea pacient a fost trimis de la pediatrie pentru investigaţii suplimentare. Starea lor generală este bună, toţi au venit cu stare generală bună, aparent fără leziuni serioase”.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri