Pokemon Go, interzis în combinatul siderurgic din Galați

Data publicării:
pokemoni 2

FOTO: Gulliver/ Getty Images

Combinatul nu este împotriva divertismentului online, însă este hotărât să asigure un climat de lucru sigur propriilor angajați și contractori. Reamintim comunității că lucrăm într-un mediu industrial cu provocări privind securitatea muncii și care necesită asigurarea unei discipline puternice și a unui comportament prudent în permanență. A juca Pokemon Go nu este, așadar, o activitate compatibilă cu cele dintr-o unitate producătoare de oțel. În aceste condiții, compania a interzis jocul Pokemon Go și a alte aplicații online de divertisment similare în incinta unității, în timpul lucrului și nu va permite intrări neautorizate ale unor persoane străine în combinat”, a spus Dumitrescu, potrivit Agerpres.

Surse din combinat au precizat că interdicția a fost făcută publică după ce au fost descoperiți mai mulți angajați proprii, dar și ai firmelor contractoare de pe platforma siderurgică care jucau Pokemon în timpul programului. Totodată, se pare că au fost depistați și câțiva adolescenți care au venit cu tramvaiul până la poarta principală de intrare în combinat, toți privind extrem de absorbiți ecranele telefoanelor inteligente și determinați probabil să descopere pokemoni „ascunși” prin oțelăria sau furnalele combinatului.

Din acest motiv, în combinat au apărut note interne prin care Departamentul de Comunicare Internă le-a transmis angajaților interzicerea jocului.

„Este strict interzis să accesați și să jucați Pokemon Go sau alte aplicații de divertisment online și jocuri similare pe platforma noastră și în timpul programului de lucru. Compania se va folosi de drepturile pe care le are pentru a lua măsurile necesare împotriva tuturor angajaților și contractorilor care vor fi descoperiți jucând sau asigurând accesul jucătorilor externi în unitatea noastră, întrucât aceasta reprezintă o încălcare a regulilor noastre interne. Combinatul ia măsuri tehnice și organizatorice pentru a le bloca posibilitatea de a accesa aceste aplicații și nu va permite intruziuni neautorizate pe platforma noastră. Compania noastră nu se opune divertismentului digital, însă este angajată în a asigura siguranța oamenilor, înăuntru și în afara unității”, se spune într-o notă internă a departamentului.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri