Politicienii pe care Olguța Vasilescu îi acuza de corupție

Data publicării:
olguta fara catuse inquam

 

Foto: Inquam Photos/ Octav Ganea 

În 2010, Lia Olguța Vasilescu și Elena Udrea ajungeau în sala de judecată, după ce cea dintâi a sugerat că există o legătură între arestarea primarului Craiovei de atunci (Antonie Solomon) și faptul că „firmele Elenei Udrea” care funcționau în oraș ar fi fost „scoase de pe piață”.

De două săptămâni circulă un zvon în Craiova că Antonie Solomon va da cu subsemnatul la DNA. Nu se știa că va fi și arestat chiar cu cătușe, pentru că de câteva săptămâni au fost scoase de pe piață firmele doamnei Udrea care lucrau în Craiova. Firmele doamnei Udrea au lucrat în Craiova mult timp. Acum au intrat alte firme pe piață”, afirma Olguța Vasilescu.

Elena Udrea a respins acuzațiile și a dat-o în judecată pe Olguța Vasilescu, dar a pierdut procesul.

Doi ani mai târziu, Olguța Vasilescu îl acuza, într-un comunicat de presă, pe Daniel Funeriu că i-a cumpărat pe membrii CNADTU pentru a da o decizie împotriva lui Victor Ponta.

„Există doi oameni în acest for, Marius Andruh și Lucian Pintilie, care au primit de la ministerul Educației, când acesta era condus de Daniel Funeriu, granturi în valoare de 7 milioane de RON. Este evident pentru oricine că acești oameni și-au vândut conștiința, comportându-se așa cum au făcut-o ieri. Probabil, se tem de faptul că ar putea fi descoperite nereguli legate de modul în care au fost acordați acești bani”, spunea Lia Olguța Vasilescu.

În același comunicat l-a numit pe Vasile Blaga „noul tată al hoților”.

Umrătoarea „victimă” a fost Emil Boc. În 2015, Lia Olguța Vasilescu s-a declarat „șocată” de faptul că Primăria Cluj Napoca a plătit 900.000 de euro pentru un concert din cadrul festivalului UNTOLD.

„Primăria Cluj Napoca a plătit 900.000 de euro pentru UN CONCERT! În urma unei licitaţii care numai licitaţie nu se poate numi. Dacă făceam eu asemenea „achiziţie" eram în cătuşe! Pe Boc îl aplaudă! Că doar e Boc! Şi e PNL! La ei orice e posibil...", a acuzat Lia Olguţa Vasilescu pe reţeaua de socializare.

Nici președintele Klaus Iohannis nu a scăpat acuzațiilor aduse de edilul Craiovei. După ce șeful statului i-a cerut demisia fostului premier Victor Ponta, Lia Olguța Vasilescu a sărit în apărarea lui.  

„Avem un președinte penal. Și-a dat șase case. Și el vine și cere demisia premierului?”, a acuzat primarul Craiovei la un post de televiziune.

De asemenea, Lia Olguța Vasilescu le-a acuzat pe Elena Udrea și pe Laura Codruța Kovesi de plagiat. După ce Victor Ponta a fost acuzat de plagiat, edilul Craiovei a sărit, din nou, în apărarea fostului premier. 

„Oricum, nu se poate vorbi de plagiat când cărţile despre care se discută apar la bibliografie, iar pasajele citate nu trec de 30% din totalul lucrării. Asta ar fi trebuit să o ştie şi cei care s-au strâns la prima oră, repede-repede, şi au dat un verdict în cel mai „regulamentar” stil pedelist, adică fără cvorum de şedinţă. L-am văzut azi pe Vasile Blaga vorbind de plagiat şi de corupţie. A uitat prea repede de Udrea, care se încadrează la ambele capitole, sau de Kovesi, care este chemată să împartă dreptatea în România şi care a plagiat în proporţie de 85% la sută propria lucrare de doctorat. Cu alte cuvinte, noului tată al hoţilor îi este mai uşor să vadă paiul din ochii altora, decât bârna din ochii săi”, a precizat Lia Olguța Vasilescu. 

Procurorii DNA o acuză pe Lia Olguța Vasilescu, primarul Craiovei, de patru infracțiuni de luare de mită, spălare de bani și folosirea autorității sau influenței în scopul obținerii de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite. 

Acuzațiile aduse de procurori se referă la sponsorizări pentru campania electorală din 2012. Potrivit DNA, mai mulți oameni de afaceri „au fost determinați de candidatul Vasilescu Lia Olguța, personal sau prin intermediul unor persoane din echipa de campanie, să efectueze diverse sponsorizări. În scopul obținerii acestor foloase, inculpata s-a folosit de influența pe care o avea asupra oamenilor de afaceri, în calitatea sa de vicepreședinte al organizației județene a unui partid politic”.

O altă acuzație se referă la o mită de aproape 550.000 de lei pe care Lia Olguța Vasilescu ar fi primit-o de la oameni de afaceri în schimbul unor contracte pentru lucrări de reabilitare a fațadelor unor clădiri din municipiul Craiova. Banii ar fi fost virați prin intermediul ONG-ului condus de Elena Daniela Popescu. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri