Polițiștii antidrog români au capturat 75 de kilograme de heroină, în valoare de 3 milioane de euro

Data publicării:
captura heroina

Tirul, ticsit de cutii de carton, a trecut prin controlul vamal din două ţări. Şoferul credea că transportă budincă de cacao şi a rămas surprins atunci când poliţiştii antidrog l-au oprit la Vama Chitila de lângă Bucureşti. Bărbatul pe care l-a întâlnit acolo, şi căruia trebuia să-i predea pungile colorate, ştia, însă, ce era înăuntru.

„Drogurile au fost ambalate în Istanbul, în Turcia, şi încărcate într-un tir care s-a deplasat pe ruta bine ştiută: Turcia, Bulgaria, România. Am ştiut permanent unde se află tirul, iar la intrarea pe teritoriul României, după efectuarea operaţiunilor vamale, în urma controlului efectuat asupra tirului, ne-a fost confirmată informaţia”, a spus un ofițer antidrog.

Pungile de budincă erau de fapt pline de heroină. 75 de kilograme de droguri de o puritate de peste 80 la sută. Stupefiantele urmau să fie încărcate în mai multe maşini mici şi trimise spre occident. Mai bine de jumătate aveau ca destinaţie Belgia, iar restul, în Franţa şi Olanda. Ar fi adus un câştig de cel puţin trei milioane de euro, pentru traficanţi.

Responsabil ar fi un bărbat, cetăţean turc, şi a venit în România cu zece zile înainte să ajungă tirul. A pus la punct toate detaliile legate de transport şi a sperat, până în ultima clipă, ca poliţiştii de la Crimă organizată n-o să-l deranjeze. A fost, însă, urmărit pas cu pas până în ziua în care heroina a intrat în ţara noastră. Acum, riscă între 10 şi 20 de ani de închisoare pentru trafic internaţional de droguri.

Anul acesta, poliţiştii antidrog au capturat aproape de două ori mai multă heroină decât în anii trecuţi - peste 120 de kilograme.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri