Poliţiştii au ieşit în stradă

Data publicării:
politia romana facebook 26 10 2015-1

Cu tobe, fluiere şi vuvuzele în braţe, agenţii s-au adunat în Piaţa Victoriei, în faţa Guvernului. Protestul a avut un scop clar: să scoată la iveală condiţiile grele de muncă pe care le au mai ales poliţiştii de la secţiile din sate.

Statutul poliţistului a fost făcut de nişte oameni care au trăit în comunism. Discrepanţa foarte mare între salariile agenţilor de poliţie şi a ofiţerilor de poliţie,” spune Iulian Surugiu, liderul Sindicatului Agenţilor de Poliţie.

Nu au fost singurele nemulţumiri strigate în stradă de poliţişti. În multe dintre situaţii, spun agenţii, poliţiştii sunt nevoiţi să scoată bani din buzunar pentru a-şi putea face treaba în condiţii decente.

„De la Prahova suntem. Primele de vacanţă să ni le dea. Al 13-lea,” zice un poliţist.

„Banii de transport. La agent ajung la 500 de lei, la ofiţeri la 2 mii de lei,” adaugă un altul.

Sindicaliştii din Poliţie au lăsat şi un memoriu la Guvern. Protestul s-a mutat apoi la Ministerul Afacerilor Interne. Câţiva poliţişti au ajuns să depună memorii inclusiv la Inspectoratul General de Poliţie. Agenţii spun că astfel de demonstaţii se vor repeta în cazul în care guvernanţii nu vor ţine cont de revendicările lor.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri