Poliţiştii de la Omoruri au reclamat premierului că sunt hărţuiţi după ancheta morţii lui Bogdan Gigină

Data publicării:
accident politist motocicleta 1

La serviciul Omoruri din cadrul Poliției Capitalei s-au făcut două controale în ultimele două luni. De fapt, ar fi vorba de trei controale, dar cum ultimul se suprapunea peste unul care nu s-a încheiat încă, a trebuit amânat pentru perioada următoare. Coincidență sau nu, acestea au început chiar după ce politiștii de la Omoruri au încheiat ancheta privind moartea lui Bogdan Gigină, motociclistul care făcea partea din coloana lui Gabriel Oprea.

Sursele celor de la Hotnews au declarat că de fapt este o răzbunare în toate regulă. Primul control a început la o săptămână dupe ce fostului ministru Gabriel Oprea i s-a ridicat imunitatea parlamentară. La momentul respectiv, se verifică felul în care Serviciul Omoruri asigură protecția datelor cu caracter de personal. Nu e clar ce nereguli au fost găsite, dar la un moment dat, concluziile anchetei interne urmează să fie incluse într-un raport. Acest prim control a fost făcut de Inspectoratul General al Poliției și s-a încheiat acum o lună.

La scurt timp după, au început o anchetă și cei de la Poliția Capitalei. Exact ca prima, se referă strict la chestiuni birocratice, mai precis la organizarea turelor și la planul de muncă. În comunicatul remis celor de la Hotnews, cei de IGPR spun că nu au perturbat în niciun fel activitatea politiștilor de la Omoruri și că astfel de controale au loc în mod frecvent. Chiar și așa, cei de la Serviciul Omoruri se simt hărțuiți și au trimis un raport premierului.

Dan Suciu, purtătorul de cuvânt al Guvernului: „(Premierul – n.r.) A citit acest raport sau această informare de presă. A avut o discuție în acest sens cu ministrul de Interne pentru o clarificare a situației. Ministrul susține, și a justificat acest lucru, că nu se poate vorbi de un abuz în serviciu în exercitarea funcției. (-Ar putea trimite Corpul de Control acolo…?) Dacă va considera necesar, sigur”.

Actualul ministru de interne, Petre Toba este considerat un apropiat al fostului ministru, Gabriel Oprea. Înainte de a fi ministru, Tobă a fost șeful Poliţiei Române propus pentru această funcție chiar de Gabriel Oprea.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri