Pregătiri la Iaşi. Statuia lui Alexandru Ioan Cuza, spălată cu apă caldă, fără detergent 

Data publicării:
iasi FB primarie

La Iaşi, oraşul care se tranformă în capitala României în fiecare an pe 24 ianuarie, atunci când sărbătorim Unirea Principatelor Românie, este mare agitaţie în aceste zilei. Se fac pregătiri pentru sărbătoare şi nu a scăpat nici măcar statuia domnitorului Alexandru Ioan Cuza.

FOTO: Facebook Primăria Iaşi

Laurențiu Ivan, directorul Direcției Servicii Publice Iași: „Nu se folosește absolut niciun detergent. S-a renunțat la ideea de a fi folosit vreun detergent chiar cu Ph neutru. Statuia se spală numai cu apă caldă, cu perie de plastic pentru a nu afecta patina naturală conferită de timp”.

Manifestările festive din centrul Iaşiului încep duminică, la ora 10.00, cu un spectacol folcloric.

Piaţa Unirii va fi decorată în noaptea dinaintea Zilei Unirii. Autorităţile au luat această decizie pentru că nu vor ca oamenii să mai plece acasă bucăţi din decor, dacă acesta ar fi montat cu o zi sau două înainte, aşa cum s-a întâmplat pe 1 decembrie. Primăria Iaşi a alocat 100.000 de lei pentru organizarea manifestărilor de pe 24 ianuarie. 20.000 de lei vor costa cele 5.000 de plăcinte care vor fi împărţite participanţilor la sărbătoare.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri