Victor Ponta, huiduit la Cluj-Napoca de opozanții proiectului Roșia Montană

Data publicării:
ponta cluj 1

Mai mulți activiști de mediu protestează față de vizita primului ministru.

Actualizare 14.53. Premierul Victor Ponta a evitat să comenteze demersul protestatarilor: „E normal. Nu comentez, fiecare face ce știe și ce poate, însă recunosc că nu am mai văzut până acum huiduieli și fluierături în fața unei biserici”.

_______

Premierul Victor Ponta a fost huiduit, vineri, la inaugurarea Campusului Teologic „Nicolae Ivan” din Cluj-Napoca, de mai multe persoane care se opun proiectului minier de la Roşia Montană şi exploatării gazelor de şist şi care au strigat „Jos Ponta”, „Demisia” şi „Ruşine!”.

Victor Ponta a coborât din capela Facultăţii de Teologie Ortodoxă pentru a tăia panglica la inaugurarea Campusului Teologic „Nicolae Ivan” din Cluj-Napoca şi a clădirii facultăţii.

El a fost întâmpinat de un grup de protestatari care l-au huiduit şi care au strigat: „Jos Ponta”, „Hoţii”, „Demisia”, „Ruşine!”, „Jos, Ponta, jos, că eşti un mincinos”, relatează Mediafax.

Protestatarii aveau bannere cu mesajele „Salvaţi Roşia Montană”, „Fărădelegea lor este legea minelor”, „Legea minelor te lasă fără casă”, „Opriţi evacuările forţate”.

Activiștii de mediu au ieșit în stradă împotriva proiectului încă de la începutul manifestațiilor determinate de proiectul adoptat de Guvern, în ultimele 15 săptămâni.

Traseul actului legislativ

Senatorii au dezbătut în plen, în 19 noiembrie, proiectul de lege privind unele măsuri aferente exploatării minereurilor auro-argentifere din perimetrul Roşia Montană şi stimularea şi facilitarea dezvoltării activităţilor miniere în România, pentru care comisia specială comună a propus un raport de respingere. Senatul a respins acest proiect.

Comisia parlamentară specială a respins, în 11 noiembrie, cu 17 voturi „pentru” şi două abţineri, proiectul Guvernului privind exploatarea minieră de la Roşia Montană.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri