Preot din R. Moldova, prins băut la volan: "Da, am servit. M-am împărtăşit!"

Data publicării:
PREOTBEAT

Atunci când a dat cu ochii de poliţişti, slujitorul Domnului îndată a uitat de învăţăturile lui Cristos şi a trecut la cuvinte de ocară.

„Dacă am 100 de grame, asta nu e încălcare de lege. Eu am muncit toată ziua, băi! (...)”, a fost răspunsul preotului atunci când a fost rugat să coboare din maşină.

„Da, eu am servit, m-am împărtăşit”. Astfel le-a explicat poliţiştilor faptul că mirosea a băutură preotul Nicolae din satul Bulboaca, raionul Anenii Noi.

Prelatul era căutat de poliţişti după ce lovise cu autoturismul o altă maşină din satul Roşcana. Preotul a părăsit locul accidentului, iar poliţiştii l-au găsit lângă un atelier auto, unde părintele, într-o vizibilă stare de ebrietate, voia să-şi repare maşina avariată.

Imediat, poliţiştii au trecut la negocieri ca să-l convingă pe slujitorul bisericii să meargă la secţie. Preotul a lepădat însă cele sfinte şi a trecut la vorbe necurate: „Eu am luptat pentru Moldova noastră! Dar nu nu poţi să mă... (...) Eu o să-ţi dau canon. Nu vrei? O să-ţi dau o mie de mătănii!”.

Cu greu, preotul s-a înduplecat să coboare de la volan.

După incident, părintele Nicolae a declarat că totul a fost o înscenare.

„E tot numai minciună. Şi-au bătut joc de mine. Nu eram acolo, eram înaintea maşinii mele. Am lăsat maşina la Roşcana, la specialist. Ei au venit, mi-au sfărâmat mâinile şi m-au azvârlit în maşină”, a povestiti preotul.

Pentru că a condus băut şi a părăsit locul accidentului, preotul din Republica Moldova riscă o amendă sau chiar o pedeapsă de până la trei ani de închisoare.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri