Preşedintele Dumei de Stat: ”Este o crimă intenţionată faţă de militarii noştri şi această faptă trebuie să fie pedepsită”

Data publicării:
serghei nariskin rusia duma getty
Serghei Narîșkin. Foto: GettyImages

Sanda Nicola: „V-aş întreba despre ce fel de cooperare economică mai poate fi vorba acum între Federaţia Rusă şi Turcia, în condiţiile în care acum trei zile aviaţia turcă a doborât un bombardier rusesc?”

Serghei Narîşkin, preşedintele Dumei de Stat de la Moscova: „Vă mulţumesc foarte mult pentru această întrebare. Într-adevăr este o crimă, este o faptă criminală din partea conducerii Turciei, este o crimă intenţionată faţă de militarii noştri şi această faptă trebuie să fie pedepsită. Îi cunoaștem pe cei care au făcut această faptă şi ar trebui să fie judecaţi. În acelaşi timp, răspunsul din partea rusă va urma cu siguranţă, aşa cum prevede dreptul internaţional, iar Rusia are şi dreptul la un răspuns militar.

Chiar ieri s-au alocat resurse militare suplimentare, S400 Triumph, cel mai performant sistem de apărare antirachetă, care are ca rol menţinerea securităţii zborurilor avioanelor ruseşti, ale forţelor noastre militare şi aeriene, care au ca misiune distrugerea infrastructurii teroriştilor din așa-numitul Stat Islamic, și a altor organizații care operează pe teritoriul Siriei. În acelaşi timp, răspunsul Federaţiei Ruse, va fi şi în zona economică, încă nu vreau să enumăr acum toate măsurile posibile, dar ele vor fi în mod obligatoriu în raport cu ceea ce a făcut conducerea politică a Turciei şi această conducere trebuie să fie conştientă că prin această crimă asupra a doi militari ruşi au adus un prejudiu mare relaţiilor ruso-turce, şi consider că acest lucru nu este în interesul poporului turc, pentru că noi am avut şi avem relaţii foarte bune de prietenie între popoarele noastre în ultimii 10 ani.

Nivelul dezvoltării relaţiilor economice, culturale şi umanitare dintre ţările noastre este unul înalt şi am făcut împreună foarte multe lucruri şi mai avem și acum perspective comune, dar prin această faptă conducerea Turciei a produs un prejudiciu foarte mare şi noi nu ştim acum cât timp va dura reluarea şi revenirea relaţiilor noastre.”

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri