Prima zi de caniculă

Data publicării:
canicula resize -Mediafax Foto-Silviu Matei

FOTO: MEDIAFAX

Starea de caniculă va fi atinsă, izolat, în Câmpia de Vest, unde cele mai ridicate temperaturi vor ajunge la pragul de 35 de grade.

Şi bucurestenii vor avea parte de o zi călduroasă, cu temperaturi maxime ce vor atinge 33 de grade.

Este o zi ideală pentru mers la piscină. Atenţie însă! Staţi la soare doar la orele dimineţii şi spre seară şi folosiţi loţiuni de plajă! După-amiază, norii îşi vor face apariţia în zonele montane şi submontane, precum şi în Transilvania.

Spre seară, însă, vor fi averse în regiunile de est şi sud-est. Ploile vor fi însoţite de descărcări electrice, intensificări ale vântului şi, izolat, grindină.  


Vremea la munte și la mare

De o zi caldă se vor bucură azi şi cei aflaţi la munte. Valorile termice depăşesc 20 de grade în aproape toate staţiunile şi se vor opri la 26 de grade la Stana de Vale. Totuşi, în a două parte a zilei, în peisaj apar norii de furtună, care vor lasă din loc în loc averse, însoţite de tunete, fulgere şi vânt mai nervos.

Vremea rămâne bună de plajă şi astăzi la malul marii. Maximele pornesc de la 26 de grade în sudul litoralului şi ating 29 de grade în staţiunile din nord. În apă vor fi în jur de 21 de grade Celsius. Dar, norii strâng rândurile după lăsarea serii când cresc şansele pentru ploi de scurtă durata, descărcări electrice şi vânt intens.

Vremea în următoarele zile

De mâine circulaţia aerului se va orienta din sector nordic, ceea ce înseamnă un aport de aer mai rece.

Aşadar, în zilele următoare atmosfera se va răcori treptat, astfel încât vineri temperaturile maxime nu mai trec de 30 de grade în nicio regiune. Din peisaj nu vor lipsi fenomenele de instabilitate, care îşi fac apariţia mai ales în cursul după-amiezelor de mâine, dar şi de vineri. Vizate de furtuni vor fi în special sudul şi centrul teritoriului.  


Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri