Primarul Iaşului, în concediu pentru o zi 

Data publicării:
gheorghe nichita7305035-Mediafax Foto-Marius Dumbraveanu

Fosta iubită a lui Gheorghe Nichita, care este şef serviciu în cadrul Primăriei Iaşi a venit la muncă în această dimineaţă. Ea a spus la intrarea în Primărie că nu se teme să se întâlnească cu primarul, după tot ce s-a întâmplat.

Ieri, în urma unei întâlniri a comitetului județean executiv, adversarii politici i-au cerut demisia pe motiv că, prin acţiunile sale, acesta a influenţat negativ imaginea primăriei și a orașului.

La 30 aprilie, procurorii anticorupţie l-au ridicat pe primarul Iaşului de la vila sa din Copou şi l-au dus direct la sediul DNA din Capitală. Acolo, după audieri care au durat şapte ore, aceştia l-au reţinut pentru suspiciunea de abuz în serviciu. Motivul: Gheorghe Nichita s-ar fi folosit de angajaţii Poliţiei Locale pentru a o monitoriza şi urmări pe Adina Samson. Aceasta este şef serviciu în cadrul instituţiei publice, dar şi fosta iubită a edilului.

Edilul este cercetat sub control judiciar, dar decizia nu este definitivă. Curtea de Apel Bucureşti se va pronunţa în acest caz cel târziu miercuri. Până atunci, Gheorghe Nichita nu are voie să părăsească ţara şi trebuie să meargă periodic la poliţie.

Gheorghe Nichita este primarul Iaşului de 12 ani.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri